Γ.Βαρουφάκης :"Έκτακτος φόρος στους έχοντες,αν χρειαστεί"

Γ.Βαρουφάκης :"Έκτακτος φόρος στους έχοντες,αν χρειαστεί"
Την πιθανότητα να επιβληθεί ένας έκτακτος φόρος σε αυτούς που διαθέτουν από ένα όριο εισοδήματος και πάνω, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά.

"Πέντε χρόνια είχαμε αποδεχτεί ένα φάρμακο, όχι πικρό, αλλά τοξικό, που ήταν μέρος του προβλήματος και όχι της θεραπείας. Έφτασε η στιγμή που έπρεπε να πούμε στους εταίρους ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει δεν είναι η επόμενη δόση, αλλά να γίνουμε καλά" είπε ο νέος Έλληνας ΥΠΟΙΚ που διευκρίνισε πως σέβεται ότι η χώρα έχει μια δανειακή συμφωνία, αλλά "οι όροι αυτής της συμφωνίας είναι ο λόγος που η χώρα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση και δημιούργησαν την ανθρωπιστική κρίση στους δρόμους". Ο ίδιος δεν δίστασε να προσθέσει: "Η συμφωνία στην οποία καταλήξαμε δεν μας εξασφαλίζει έξοδο από την κρίση, αλλά μια ανάσα".

Ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε πως δεν θα κληθούν όλοι να πληρώσουν, ώστε να επιτευχθεί πλεονασματικός προϋπολογισμός, αλλά "θα μπει ένα εισοδηματικό όριο", όπως χαρακτηριστικά είπε.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε: "Δεν εχουμε αποφασίσει τις παραμέτρους και τις λεπτομέρεις για τις 100 δόσεις", ενώ για ακόμη μία φορά υπενθύμισε πως δεν θα αυξηθεί ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας στο Αιγαίο, στην παραμεθόριο, στον τουρισμό, στα φάρμακα, τα τρόφιμα και τα βιβλία.

Συνέχισε λέγοντας ότι "κάπου θα υπάρξει μια εξομάλυνση στον ΦΠΑ" κάποιων προϊόντων, έτσι ώστε να υπάρξει μια σύγκλιση με την υποχρέωση της χώρας μας να αυξήσει κάποιους συντελεστές, σύμφωνα με την συμφωνία του Eurogroup."Θα βρούμε ένα προϊόν που δεν θα θυμάμαι κανένας ότι έχει φορολογικό συντελεστή" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ θα επανέρθει σταδιακά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ