Μήνυμα της Λαγκάρντ στην Αθήνα ότι ήρθε η ώρα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις

Μήνυμα της Λαγκάρντ στην Αθήνα ότι ήρθε η ώρα να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις
Η Κριστίν Λαγκάρντ έστειλε μήνυμα στην Ελλάδα ότι ήρθε η στιγμή για να εφορμοστούν οι μεταρρυθμίσεις.

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε συνέντευξή της στην αγγλική έκδοση της Huffington Post ζητά από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει "τα κατεστημένα συμφέροντα, τα προστατευόμενα επαγγέλματα, και την ακαμψία σε ορισμένες αγορές" υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα αυτά μπορούν να απελευθερώσουν την παραγωγικότητα και να οδηγήσουν σε βιώσιμη ανάπτυξη.

"Ελπίζω ότι οι δομικές μεταρρυθμίσεις που έχει τόσο ανάγκη η χώρα μπορούν να εφαρμοστούν. Υπήρξε μεγάλη συζήτηση γι' αυτό αλλά τώρα ήρθε η ώρα να γίνει αυτή η δουλειά"ανέφερε χαρακτηριστικά η Γαλλίδα επικεφαλής του ΔΝΤ.

Όσον αφορά τη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη η κυρία Λαγκάρντ επέμεινε ότι δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας ότι δεν αναφέρεται πουθενά και ούτε καν συζητείται.

Μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις της τελευταίας εβδομάδας η κυρία Λαγκάρντ σημείωσε ότι αποτέλεσαν ένα κρίσιμο σημείο στο οποίο υπήρξε μια συλλογική αποφασιστικότητα να ακούσει ο ένας τον άλλο, να αναπτυχθεί εμπιστοσύνη και να γίνει το καλύτερο δυνατόν προκειμένου τα κράτη-μέλη να συνεχίσουν μαζί.