Τι δήλωσαν οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης προσερχόμενοι στο Eurogroup

Τι δήλωσαν οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης προσερχόμενοι στο Eurogroup
H κατάσταση μέσα στο Eurogroup εκτιμάται πολύ διαφορετική από το προηγούμενο Eurogroup της Δευτέρας όπου η ελληνική αποστολή ήταν απομονωμένη και αντιμετώπιζε ένα συνασπισμό όλων των εταίρων.

Υπάρχει ξεκάθαρη υποστήριξη από διάφορα κράτη με κύριο υποστηρικτή τον Γαλλο-Ιταλλικό άξονα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Ισπανός ΥΠ.ΟΙΚ

Το ελληνικό αίτημα μπορεί να βελτιωθεί. Δεν είναι αναγκαίο να επιτευχθεί συμφωνία πριν τη Δευτέρα, ωστόσο όσο το νωρίτερο τόσο το καλύτερο, σημείωσε ο ισπανός υπουργός οικονομικών Luis de Guindos.

Ιρλανδός ΥΠ. ΟΙΚ

Το ελληνικό γράμμα ήταν μια σημαντική πρόοδος, υπάρχουν ωστόσο πολλές αμφισημίες στην επιστολή. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει τελική συμφωνία σήμερα.

Βέλγος ΥΠ.ΟΙΚ.

Αρνητικός ως προς το αν θα επιτευχθεί συμφωνία κατά τη διάρκεια του Eurοgroup εμφανίστηκε ο υπουργός οικονομικών του Βελγίου Johan Van Overtveldt. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση, ο βέλγος υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι το ελληνικό αίτημα για παράταση δεν ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις του Eurogroup. Όπως όμως συμπλήρωσε, ακόμη και αν δεν βρεθεί συμφωνία σήμερα, δεν θεωρείται χαμένη υπόθεση για την Ελλάδα. Η ελληνική επιστολή δείχνει «κάποιες καλές προθέσεις», αλλά αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνείας. Χρειάζονται εξηγήσεις, πρόσθεσε.

Αυστριακός ΥΠ.ΟΙΚ

Σύμφωνα με τον Hans Joerg Schelling, η ελληνική επιστολή αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνείας. Απαιτείται μια καθαρή παρουσίαση των μέτρων. Πρέπει να είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα υπάρξει παρεξήγηση.

ΥΠ.ΟΙΚ Λουξεμβούργου

Αν δεν υπάρξει απόφαση σήμερα θα γίνει Σύνοδος Κορυφής», δήλωσε ο υπουργός οικονομικών του Λουξεμβούργου.

Σλοβάκος ΥΠ.ΟΙΚ

Το ελληνικό γράμμα είναι μια καλή αρχή για να αρχίσουμε τις συνομιλίες. Θα κάνουμε το παν σήμερα για να προχωρήσουμε, ανέφερε ο υπουργός οικονομικών της Σλοβακίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ