"Μοιραίες συνέπειες για την ελληνική οικονομία" προειδοποιεί η Βundesbank

"Μοιραίες συνέπειες για την ελληνική οικονομία" προειδοποιεί η Βundesbank
Θα υπάρξουν "μοιραίες συνέπειες" στο τραπεζικό σύστημα δηλώνει κατηγορηματικά ο Γιοάχιμ Νάγκελ,μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας, σε περίπτωση διακοπής του προγράμματος βοήθειας.

Για την ακρίβεια σε συνέντευξη που παραχώρησε για την οικονομική εφημερίδα της Γερμανίας "Ηandelsblatt" είπε χαρακτηριστικά:"Σε περίπτωση που αμφισβητηθεί η συνέχιση του προγράμματος βοήθειας για την Ελλάδα, θα μπορούσε να τεθεί αμέσως σε κίνδυνο η αναχρηματοδότηση της νομισματικής πολιτικής. Αυτό θα είχε μοιραίες συνέπειες για το ελληνικό οικονομικό σύστημα. Οι ελληνικές τράπεζες θα έχαναν τότε την πρόσβασή τους στα κεφάλαια της κεντρικής τράπεζας"

Ο Γ. Νάγκελ επιμένει ότι δεν θα συμφωνήσουν οι κεντρικές τράπεζες να προχωρήσουν σε κούρεμα του ελληνικού χρέους με τα ομόλογα που έχουν στην κατοχή τους."Ακόμη και αν φτάναμε σε αυτό, το ευρωσύστημα δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει. Μια παραίτηση από τις απαιτήσεις θα αποτελούσε νομισματική κρατική χρηματοδότηση και με αυτόν τον τρόπο παραβίαση των συνθηκών της ΕΕ" δήλωσε το μέλος το διοικητικό μελος.