Πού θα πάνε τα 33,8 εκατ. ευρώ, έσοδα από εγκληματικές οικονομικές ενέργειες

Πού θα πάνε τα 33,8 εκατ. ευρώ, έσοδα από εγκληματικές οικονομικές ενέργειες
Στα 33,8 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα ποσά που έχουν κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας και προέρχονται

από εγκληματικές δραστηριότητες κατά του ελληνικού δημοσίου, σύμφωνα με στοιχεία που έκανε γνωστά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.
Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και τον αναπληρωτή υπουργό, Χρήστο Σταϊκούρα, ορίζει ότι τα ποσά που κατατίθενται στον ειδικό αυτόν λογαριασμό αποτελούν έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού και δύναται να διατίθενται για τη χρηματοδότηση διαφόρων προγραμμάτων ή δράσεων, ιδίως εκπαίδευσης, έρευνας, υγείας ή κοινωνικής αλληλεγγύης.
Με την τροπολογία ορίζεται ότι τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Οικονομικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας, στην αρχή κάθε τριμήνου του οικονομικού έτους υποβάλλουν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, για τη χρηματοδότηση των προαναφερομένων δράσεων ή προγραμμάτων αναλυτικές προτάσεις με το κόστος για κάθε μια από αυτές.
Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για το δημόσιο λογιστικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ