Στα μπουζούκια κάνει "ντου"... η Οικονομική Αστυνομία

Στα μπουζούκια κάνει "ντου"... η Οικονομική Αστυνομία
Επειδή η εφορία δεν μπορεί να κάνει υπερωρίες για ελέγχους μετά τις 10 το βράδυ (λόγω και της έλλειψης των σχετικών κονδυλίων).... τον ρόλο αυτό παίρνει η Οικονομική Αστυνμία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.  

Μάλιστα πιάστηκαν και οι πρώτοι παραβάτες καθώς μετά από έλεγχο σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα στη διάρκεια ελέγχων της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή ύψους 13.578 ευρώ, από μη έκδοση αποδείξεων.
Συγκεκριμένα, δεν εκδόθηκαν αποδείξεις 8.675 ευρώ από τη διάθεση φιαλών οινοπνευματωδών ποτών, 2.863 ευρώ από τη διάθεση ατομικών ποτών και 2.040 ευρώ από την πώληση λουλουδιών.
Επιπλέον, διενεργήθηκε έλεγχος στις δηλώσεις ΦΠΑ για τα τρία τρίμηνα του 2013. Συνελήφθησαν ένας 33χρονος υπήκοος Αλβανίας, προσωρινά υπεύθυνος του κέντρου διασκέδασης, καθώς και ένας 44χρονος Έλληνας υπεύθυνος των ταμείων, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί και η 80χρονη ιδιοκτήτρια.
Eπίσης, σε άλλους ελέγχους της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκαν το τελευταίο τριήμερο παραβάσεις της εργαστικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα:
Σε άλλο κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση δύο υπαλλήλων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού.
Σε καφέ μπαρ εστιατόριο στον Κορυδαλλό διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση δύο εργαζομένων στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανόμενου Προσωπικού, καθώς και η στέρηση πιστοποιητικού υγείας τριών εργαζομένων.
Για τις παραβάσεις θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΙΚΑ ΕΤΑΜ και ΣΕΠΕ) για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ