Σουηδία και Πολωνία θα παραδώσουν άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία

Σουηδία και Πολωνία θα παραδώσουν άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία

Η Βαρσοβία παρέδωσε ήδη 4 άρματα μάχης.

Σουηδία και Πολωνία ανακοίνωσαν πως θα παραδώσουν άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία, αν και η Βαρσοβία παρέδωσε ήδη 4.

Η Σουηδία θα παραδώσει έως δέκα άρματα μάχης Leopard 2 και αντιαεροπορικά συστήματα HAWK στην Ουκρανία στο πλαίσιο του 11ου πακέτου υποστήριξης, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της σκανδιναβικής χώρας.

«Τα σουηδικά άρματα μάχης ενισχύουν τη συμβολή άλλων ευρωπαϊκών χωρών σε Leopard 2. Ο συντονισμός της υποστήριξης συνεχίζεται με τους διεθνείς εταίρους που προσφέρουν Leopard 2 ή άλλα άρματα μάχης», ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο υπουργός Άμυνας Πολ Τζόνσον δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου πως ο πόλεμος στην Ουκρανία βρίσκεται σε εντατική φάση και πως η Σουηδία θα «κάνει ό,τι μπορεί για να στείλει αυτήν τη στρατιωτική βοήθεια το ταχύτερο δυνατό».

Η Πολωνία παρέδωσε τέσσερα από τα 14 άρματα μάχης Leopard 2 που είχε υποσχεθεί στην Ουκρανία, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι σε δημοσιογράφους στο Κίεβο.

Η χώρα πρόκειται επίσης να στείλει «τις επόμενες ημέρες» 60 εκσυγχρονισμένα τανκς PT-91 της σοβιετικής εποχής και άλλα Leopard, είπε. Η Πολωνία είναι επίσης έτοιμη να εκπαιδεύσει Ουκρανούς πιλότους για μαχητικά αεροσκάφη F-16, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ