Άλεξ Τζόουνς: Αίτηση πτώχευσης για τον διάσημο Αμερικάνο ακροδεξιό συνωμοσιολόγο

Άλεξ Τζόουνς: Αίτηση πτώχευσης για τον διάσημο Αμερικάνο ακροδεξιό συνωμοσιολόγο

Μετά την καταδικαστική απόφαση να πληρώσει αποζημίωση 1 δισ. δολάρια, στη δίκη για τη σφαγή στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ

ΗΠΑ: Πτώχευσε ο διάσημος συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς, μετά τη δίκη για τη σφαγή στο Σάντι Χουκ

Ισχυριζόταν επί χρόνια ότι η σφαγή 20 μικρών μαθητών και έξι εκπαιδευτικών στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ δεν συνέβη ποτέ αλλά ήταν σκηνοθετημένη και καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση ύψους 1 δισεκ. δολαρίων

Οδιάσημος, ακροδεξιός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς υπέβαλε σήμερα αίτηση πτώχευσης, λιγότερο από δύο μήνες αφότου δικαστήριο διέταξε τον ίδιο και τη μητρική εταιρεία του ιστοτόπου Infowars να πληρώσουν σχεδόν 1 δισεκατομμύριο δολάρια ως αποζημίωση στους συγγενείς των θυμάτων της πολύνεκρης επίθεσης στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, το 2012.

Ο Τζόουνς ισχυριζόταν επί χρόνια ότι η σφαγή 20 μικρών μαθητών και έξι εκπαιδευτικών στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ της πόλης Νιούταουν δεν συνέβη ποτέ αλλά ήταν σκηνοθετημένη, με ηθοποιούς που έπαιζαν τον ρόλο των θυμάτων, στο πλαίσιο μιας κυβερνητικής συνωμοσίας για να κατασχεθούν τα όπλα των Αμερικανών πολιτών.

Ο Τζόουνς προσέφυγε στο Κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού κώδικα ζητώντας προστασία από τους πιστωτές του, σε δικαστήριο του Χιούστον. Σύμφωνα με το αίτημα, ο Τζόουνς διαθέτει περιουσιακά στοιχεία που υπολογίζονται μεταξύ 1-10 εκατομμυρίων δολαρίων και υποχρεώσεις μεταξύ 1-10 δισεκατομμυρίων.

Αναφέρεται επίσης ότι η Free Speech Systems, μια εταιρεία που συνδέεται με τη Infowars, υπέβαλε αίτημα πτώχευσης τον Ιούλιο.


Τον Οκτώβριο, δικαστήριο του Κονέκτικατ διέταξε τον Τζόουνς και τη Free Speech Systems να πληρώσουν σχεδόν 1 δισεκ. δολάρια. Εναντίον του είχαν προσφύγει συγγενείς θυμάτων της επίθεσης στο Σάντι Χουκ. Σε μια ξεχωριστή υπόθεση, στο Τέξας, δικαστήριο αποφάσισε τον Αύγουστο ότι θα πρέπει να καταβάλει περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια στους γονείς ενός 6χρονου αγοριού που σκοτώθηκε στη σφαγή αυτήν.

Ο Τζόουνς έχει πλέον παραδεχθεί ότι η σφαγή ήταν πραγματική.

Ο Τζόουνς είναι ο πιο δημοφιλής και επιδραστικός συνωμοσιολόγος και κατέχει τους ενημερωτικούς ιστοτόπους InfoWars, "NewsWars" και "PrisonPlanet".

Εκτός του Σάντι Χουκ, έχει ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών είτε απέκρυψε πληροφορίες είτε διαστρέβλωσε τα γεγονότα σχετικά με τη βομβιστική επίθεση στην Οκλαχόμα το 1995, τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου και την προσελήνωση το 1969.

Επίσης, σύμφωνα με τη Wikipedia, έχει ισχυριστεί ότι αρκετές κυβερνήσεις και πολυεθνικές σκοπεύουν να δημιουργήσουν τη «Νέα Τάξη Πραγμάτων» μέσω της τεχνολογίας και της δυνατότητας που τους δίνει να δημιουργήσουν τεχνητές οικονομικές κρίσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ