Οι γερμανοί επενδύουν σε εξαρτήματα οχημάτων και τεχνολογία πληροφοριών στη Βουλγαρία

Οι γερμανοί  επενδύουν σε εξαρτήματα οχημάτων και τεχνολογία πληροφοριών στη Βουλγαρία

Θα δημιουργηθούν 3.500 θέσεων εργασίας στη χώρα

 

Στη Βουλγαρία επενδύουν γερμανικές εταιρείες και συγκεκριμένα στον τομέα της κατασκευής εξαρτημάτων οχημάτων και της τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών, τα οποία θα δημιουργήσουν 3.500 νέες θέσεις εργασίας. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομίας και Βιομηχανίας Νικόλα Στογιάνοφ με ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων στη Βαυαρία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το υπουργείο του Στογιάνοφ.

Μια εταιρία που δραστηριοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα στη Βουλγαρία μέσα σε λίγους μήνες. Η εταιρία επιβεβαίωσε τις προθέσεις της κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Στογιάνοφ στα κεντρικά της γραφεία. Η εταιρία αυτή κατασκευάζει εξαρτήματα για μερικές από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως.

Ο Στογιάνοφ σημείωσε ότι ο τομέας της αυτοκινητοβιομηχανίας αναπτύσσεται γρήγορα στη Βουλγαρία την τελευταία δεκαετία, και ένας αριθμός διεθνών εταιριών έχει επενδύσει στον τομέα αυτό της βουλγαρικής οικονομίας. Η βιομηχανία απασχολεί 70.000 εργαζόμενους και 270 εταιρίες δραστηριοποιούνται σε αυτήν. "Μπορείτε να υπολογίζετε στην πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης καθόλη τη διάρκεια του σχεδιασμού και της υλοποίησης της επένδυσής σας", δήλωσε ο Στογιάνοφ, ο οποίος πρότεινε οι συνομιλίες να συνεχιστούν στη Βουλγαρία.

Ο υπουργός προσκλήθηκε επίσης στα κεντρικά γραφεία ενός από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών υπεραστικών λεωφορείων στην Ευρώπη, του FlixBus. Το 2021, η βαυαρική εταιρία επέλεξε τη βουλγαρική πρωτεύουσα, τη Σόφια, για να δημιουργήσει έναν κόμβο γνώσεων, ένα ειδικό κέντρο δραστηριοτήτων που εκτείνεται από την πληροφορία της τεχνολογίας και την ψηφιοποίηση έως το μάρκετινγκ και τη λογιστική. Η διοίκηση της εταιρίας FlixBus ανακοίνωσε ότι είναι πλήρως ικανοποιημένη από την επένδυσή της στη χώρα και το ταλέντο των Βούλγαρων ειδικών στην πληροφορική. Το διαθέσιμο προσωπικό ήταν ένας από τους βασικούς λόγους της εταιρίας που επέλεξε τη Βουλγαρία.

Οι επενδυτικές ευκαιρίες στη Βουλγαρία παρουσιάστηκαν επίσης κατά τη συνάντηση του Στογιάνοφ με το Γερμανικό Ίδρυμα για τις Οικογενειακές Επιχειρήσεις. Στη συνάντηση αποδείχθηκε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πανδημία της Covid οδήγησαν πολλές γερμανικές εταιρίες να μετεγκαταστήσουν τα εργοστάσια τους πιο κοντά στις κυρίες ευρωπαϊκές τους αγορές. Από την άλλη πλευρά, ήδη γερμανικές εταιρίες έχουν επιλέξει τη Βουλγαρία και μοιράζονται τη θετική τους εμπειρία. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι Festo, Wurth, Ottobock SE και Liebherr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ