Μουντιάλ 2022: Η Ελβετία απαγόρευσε τους πανηγυρισμούς με τον «αλβανικό αετό»

Μουντιάλ 2022: Η Ελβετία απαγόρευσε τους πανηγυρισμούς με τον «αλβανικό αετό»

Ενόψει και του αγώνα με τη Σερβία στο Μουντιάλ 2022, οι Ελβετοί αποφάσισαν να απαγορεύσουν στους παίκτες τους με αλβανικές ρίζες να πανηγυρίζουν σχηματίζοντας τον αετό.

Οι παίκτες της Ελβετίας με αλβανικές ρίζες δεν θα μπορούν να πανηγυρίσουν, σχηματίζοντας τον αετό στο Μουντιάλ 2022.

Οι Γκρανίτ Τσάκα και Τζερντάν Σακίρι είχαν πανηγυρίσει με τον αλβανικό αετό στο Μουντιάλ της Ρωσίας, προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις. Ενόψει και του αγώνα με τη Σερβία στο Μουντιάλ 2022, οι Ελβετοί αποφάσισαν να απαγορεύσουν στους παίκτες τους με αλβανικές ρίζες να πανηγυρίζουν σχηματίζοντας τον αετό.

Η Ελβετία θα αντιμετωπίζει τη Σερβία στους ομίλους του Κατάρ, με τις δύο ομάδες να έχουν αποκλειστικά το μυαλό τους στο ποδόσφαιρο.

«Δεν θέλουμε να στείλουμε κανένα πολιτικό ή θρησκευτικό μήνυμα. Δεν πρέπει να υπάρχουν λόγια, χειρονομίες και καμία γενική συμπεριφορά που προκαλεί. Όταν ζητωκραυγάζουμε, είναι για να δείξουμε τη χαρά μας, αυτό είναι σημαντικό. Αλλά δεν πρέπει να είμαστε προκλητικοί», είναι το ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει του μεταξύ τους αγώνα.

Να σημειωθεί ότι οι Τζάκα και Σακίρι τιμωρήθηκαν από την UEFA με 10.000 ευρώ ο καθένας επειδή πανηγύρισαν με αετό στη νίκη επί της Σερβίας, παραβιάζοντας τους κανόνες του ευ αγωνίζεσθαι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ