Η Βρετανία κήρυξε επίσημα την έναρξη της περιόδου εθνικού πένθους για τη βασίλισσα Ελισάβετ (pic)

Η Βρετανία κήρυξε επίσημα την έναρξη της περιόδου εθνικού πένθους για τη βασίλισσα Ελισάβετ (pic)

Η πρώτη εμφάνιση του μαυροφορεμένου νέου βασιλιά Κάρολου.

Η βρετανική κυβέρνηση κήρυξε επισήμως σήμερα την έναρξη περιόδου εθνικού πένθους για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ, δημοσιεύοντας “κατευθυντήριες γραμμές εθνικού πένθους”.

Το έγγραφο αυτό, το οποίο φέρει οδηγίες για να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες, πληροφορίες για τα ταξίδια και σχετικά με άλλες δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις, αναφέρει ότι το πένθος θα συνεχιστεί έως το τέλος της ημέρας της κηδείας της βασίλισσας με τιμές αρχηγού κράτους.

Ο Κάρολος γίνεται βασιλιάς καθώς το πρόσωπο ενός έθνους αλλάζει

Η κυβέρνηση τονίζει ότι δεν τίθεται υποχρέωση για την ματαίωση ή την αναβολή εκδηλώσεων και αθλητικών αγώνων ή για το κλείσιμο χώρων ψυχαγωγίας στη διάρκεια αυτής της περιόδου και σημειώνει ότι το θέμα αυτό ανήκει στη διακριτική ευχέρεια των μεμονωμένων οργανισμών.

Παράλληλα σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος αναχώρησε, μαζί με την Καμίλα, από το κάστρο Μπαλμόραλ όπου είχαν συγκεντρωθεί και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας μετά τον θάνατο της μητέρας του.

Η Καμίλα καθόταν στη θέση του συνοδηγού και ήταν θλιμμένη και ντυμένη στα μαύρα φορώντας πέρλες στον λαιμό και στα αυτιά της. Εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα συναντηθεί με την πρωθυπουργό Λιζ Τρας το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ