Ξεπέρασε τα 12 εκατ. δολάρια η δημοπρασία για δείπνο με τον δισεκατομμυριούχο Γούορεν Μπάφετ

Ξεπέρασε τα 12 εκατ. δολάρια η δημοπρασία για δείπνο με τον δισεκατομμυριούχο Γούορεν Μπάφετ

Η δημοπρασία για το δείπνο με τον «γκουρού των αγορών» θα κλείσει τα ξημερώματα.

Σπάει κάθε ρεκόρ η δημοπρασία για το περίφημο δείπνο με τον δισεκατομμυριούχο της επενδυτικής Berkshire Hathaway Γουόρεν Μπάφετ, καθώς η κορυφαία προσφορά, έως στιγμής, ξεπέρασε ήδη τα 12 εκατ. δολάρια (12.345.678 δολάρια). Η δημοπρασία θα κλείσει τα ξημερώματα.

Πρόκειται για σαφώς μεγαλύτερο ποσό από το προηγούμενο ρεκόρ των 4,57 εκατομμυρίων δολαρίων όταν ο επιχειρηματίας του κλάδου των κρυπτονομισμάτων Τζάστιν Σαν που δραστηριοποιείται στα κρυπτονομίσματα κέρδισε τη δημοπρασία το 2019, την τελευταία φορά προ κορωνοϊού που ο Μπάφετ πραγματοποίησε τη δημοπρασία προς όφελος του Glide Foundation, το οποίο εστιάζει στην κοινωνική δικαιοσύνη και τις κοινωνικές υπηρεσίες στις κοινότητες. Η δημοπρασία του 2018 απέφερε 3,3 εκατομμύρια δολάρια για τη φιλανθρωπική οργάνωση.

Η δημοπρασία, που ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή, φέτος οργανώνεται μέσω της πλατφόρμας eBay. To δείπνο θα φιλοξενηθεί φέτος σε ένα από τα αγαπημένα εστιατόρια του Μπάφετ, το Smith & Wollensky στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Μάλιστα, ο νικητής της δημοπρασίας έχει δικαίωμα να φέρει μαζί του έως επτά άτομα, δικής του επιλογής.

Ο πρόεδρος της Berkshire Hathaway Inc έχει συγκεντρώσει από το 2000 περισσότερα από 34,2 εκατομμύρια δολάρια για το Glide.

Η πρώτη σύζυγος του Μπάφετ, Σούζαν, η οποία πέθανε το 2004, τον σύστησε στο Glide, καθώς προσέφερε εθελοντική εργασία για τη φιλανθρωπική οργάνωση.

Πηγή: skai.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ