Ο Κουλέμπα καλεί σε Μποϊκοτάζ γερμανικής σοκολάτας που πωλείται στη Ρωσία

Ο Κουλέμπα καλεί σε Μποϊκοτάζ γερμανικής σοκολάτας που πωλείται στη Ρωσία

Τι απαντά η γερμανική εταιρεία για τις δραστηριότητες της στη Ρωσία παρά τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί.

Σε μποϊκοτάζ της γνωστής γερμανικής σοκολατοποιίας «Ritter Sport» κάλεσε τους καταναλωτές ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα, αποκαλύπτοντας ότι η εταιρία δεν ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, παρά τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί για την εισβολή στην Ουκρανία.

«Τετράγωνο. Πρακτικό. Αίμα», γράφει ο κ. Κουλέμπα στο Twitter, παραφράζοντας το διάσημο διαφημιστικό σποτ της «Ritter Sport», «Τετράγωνο. Πρακτικό. Καλό», ενώ έχει αναρτήσει μία φωτογραφία της σοκολάτας δίπλα σε φωτογραφία νεκρών από τον πόλεμο της Ουκρανίας.

Στο ίδιο πνεύμα ο πρέσβης της Ουκρανίας στο Βερολίνο 'Αντριζ Μέλνικ έχει αναρτήσει φωτογραφία σοκολάτας με χαρτί περιτυλίγματος στα χρώματα μιας αιματοβαμμένης ουκρανικής σημαίας, στο οποίο αναγράφεται: «Πολεμική έκδοση» και «Ουκρανικό αίμα».

Και στις δύο περιπτώσεις προβάλλεται το hashtag «BoycottRitterSport» και η φράση: «Σταμάτα να χρηματοδοτείς εγκλήματα πολέμου, Ritter Sport». Ο ουκρανός πρέσβης επισημαίνει ακόμη ότι «δεν επιτρέπεται μια εταιρία να συνεργάζεται με ένα επιτιθέμενο κράτος και να γεμίζει το πολεμικό σεντούκι του Πούτιν με φόρους αίματος» και τονίζει ότι «είναι κρίμα που τόσες τσιγγούνες εταιρίες προσκολλώνται στα κέρδη τους στη Ρωσία - θα μετανιώσουν πικρά το ότι βρέθηκαν στη λάθος πλευρά της ιστορίας».

Από την πλευρά της η εταιρία υπερασπίστηκε την απόφασή της να μην αποχωρήσει από τη ρωσική αγορά παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία, επικαλούμενη τον κίνδυνο «σοβαρών επιπτώσεων» για την εταιρία, αλλά και τους παραγωγούς κακάο. «Δεν πήραμε εύκολα την απόφαση. Η διακοπή των παραδόσεων στη Ρωσία, θα σήμαινε δραστική μείωση της παραγωγής και σοβαρές συνέπειες για εμάς ως ανεξάρτητη, μεσαίου μεγέθους οικογενειακή εταιρία και τελικά, θα επηρεάζονταν και οι παραγωγοί κακάο», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας «Alfred Ritter».

Η εταιρία κατέχει το 7% της ρωσικής αγοράς, ενώ οι πωλήσεις της στη χώρα αντιπροσωπεύουν περίπου 10% των συνολικών της πωλήσεων. «Τα πράγματα ωστόσο δεν μπορούν να συνεχίσουν όπως πριν», παραδέχτηκε ο εκπρόσωπος της εταιρίας και ανακοίνωσε ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω επενδύσεις στη ρωσική αγορά, αλλά ούτε και διαφήμιση των προϊόντων της Ritter. Σύμφωνα μάλιστα με την BILD, η εταιρία σχεδιάζει να δωρίσει τα κέρδη της από τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ