Εταιρεία φέρι μποτ απέλυσε 800 υπαλλήλους μέσω zoom - Αρνούνται να εγκαταλείψουν τα πλοία

Εταιρεία φέρι μποτ απέλυσε 800 υπαλλήλους μέσω zoom - Αρνούνται να εγκαταλείψουν τα πλοία

Την απόφασή της για απόλυση 800 υπαλλήλων της, με άμεση ισχύ, ανακοίνωσε η βρετανική εταιρεία P&O Ferries, εταιρεία διαχείρισης οχηματαγωγών πλοίων.

Η κίνησή της έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με ορισμένους ναυτικούς να αρνούνται να εγκαταλείψουν τα πλοία.

Σύμφωνα με το Reuters οι μαζικές απολύσεις ανακοινώθηκαν μέσω... zoom. Οι υπάλληλοι έλαβαν μέσω zoom ένα ηχογραφημένο μήνυμα και δεν υπήρξε καμία άλλη επικοινωνία προφορική ή γραπτή μέσω της P&O Ferries. H εταιρεία είπε ότι πρόκειται για μία «δύσκολη απόφαση», που ήταν όμως αναγκαία για να διασφαλιστεί το μέλλον της. Το εργατικό σωματείο RMT καταγγέλει ότι τη θέση των απολυμένων ναυτικών θα πάρουν ξένοι εργαζόμενοι με πολύ χαμηλότερους μισθούς.

Η P&Ο είπε ότι οι υπηρεσίες της διακοπούν «τις επόμενες λίγες ημέρες» με τους επιβάτες να καλόυνται να χρησιμοποιήσουν άλλα φέρι μποτ.

«Στη σημερινή της μορφή η P&O Ferries δεν είναι βιώσιμη. Είχαμε ζημίες 100 εκατ. στερλινών ετησίως, οι οποίες καλύφθηκαν από την μητρική μας DP World. Aυτό δεν είναι βιώσιμο. Χωρίς τις αλλαγές που αποφασίσαμε δεν θα υπήρχε μέλλον για την P&O Ferries» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Προσωπικό ιδιωτικής εταιρείας security εστάλη σε ένα πλοίο, που έχει μπαρκάρει στη Βόρεια Ιρλανδία για να απομακρύνει τους ναυτικούς που αρνούνται να φύγουν, σύμφωνα με τo RMT.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ