Η Ρωσία αποσύρει το διπλωματικό της προσωπικό από την Ουκρανία

Η Ρωσία αποσύρει το διπλωματικό της προσωπικό από την Ουκρανία

Η Ρωσία άρχισε να απομακρύνει το διπλωματικό της προσωπικό από όλες τις διπλωματικές αντιπροσωπείες στην Ουκρανία, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο TASS από το Κίεβο επικαλούμενο την ρωσική πρεσβεία στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας, σχολιάζοντας δημοσιεύματα ουκρανικών μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία στις διπλωματικές αντιπροσωπείες της Ρωσίας παρατηρήθηκε ότι υπάλληλοι της έκαιγαν έγγραφα, δήλωσε ότι αυτό πράγματι συνέβη. "Είναι μια σχεδιασμένη διαδικασία. Σ αυτές τις περιπτώσεις, όπως τώρα, υπάρχει δέσμη μέτρων, τα οποία πρέπει να ληφθούν, και για λόγους ασφαλείας" δήλωσε ο εκπρόσωπος της πρεσβείας.

Η Ρωσία στην Ουκρανία εκπροσωπείται από την πρεσβεία της στο Κίεβο καθώς και από γενικά προξενεία στο Χάρκοβο, την Οδησσό και το Λβόφ.

Χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι η Ρωσία σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα απομακρύνει το προσωπικό των αντιπροσωπειών της στην Ουκρανία για να υπερασπίσει την ζωή και την ασφάλεια των μελών του.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι τους προσπαθούν να εντείνουν τις πιέσεις προς την Ρωσία με την επιβολή κυρώσεων για την ανάπτυξη στρατευμάτων στις αποσχισθείσες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας, σε μια από τις χειρότερες κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών στην Ευρώπη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ