Τέλος στο σίριαλ Τζόκοβιτς: Αναχώρησε από τη Μελβούρνη για Ντουμπάι μετά την ακύρωση της βίζας του

Τέλος στο σίριαλ Τζόκοβιτς: Αναχώρησε από τη Μελβούρνη για Ντουμπάι μετά την ακύρωση της βίζας του

Ο Τζόκοβιτς εθεάθη να επιβιβάζεται σε αεροπλάνο της εταιρίας «Emirates», από την Μελβούρνη, λίγες ώρες μετά την ετυμηγορία των τριών δικαστών.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, επιβιβάστηκε σε αεροπλάνο με προορισμό το Ντουμπάι, το βράδυ της Κυριακής (ώρα Αυστραλίας), όπως μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters.

Αυτό συνέβη μετά την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου της Αυστραλίας ν΄ ακυρώσει οριστικά την βίζα του 34χρονου Σέρβου, λόγω της απόφασής του να μην εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Ο αθλητής εθεάθη να επιβιβάζεται σε αεροπλάνο της εταιρίας «Emirates», από την Μελβούρνη, λίγες ώρες μετά την ετυμηγορία των τριών δικαστών.

Ο Τζόκοβιτς ήταν εξαιρετικά απογοητευμένος και δυσαρεστημένος με την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου όπως ανέφερε η εφημερίδα “Age”.

«Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου για δικαστικό έλεγχο της απόφασης του υπουργού Μετανάστευσης να ακυρώσει τη βίζα μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open», δήλωσε Νόβακ Τζόκοβιτς για την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου.

Το Δικαστήριο απέρριψε το πρωί της Κυριακής (16/01) την έφεσή του κατά της ακύρωσης της βίζας του από την κυβέρνηση της χώρας, με το σκεπτικό ότι η απόφασή του να μην εμβολιαστεί ενέχει κίνδυνο για τους πολίτες..

«Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα» είπε ο Τζόκοβιτς και συνέχισε:

«Νιώθω άβολα που το επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων ήμουν εγώ και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ.

Θα ήθελα να ευχηθώ τα καλύτερα στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους, την ομάδα, τους υποστηρικτές, τους φιλάθλους και τους Σέρβους συμπολίτες μου για τη συνεχή υποστήριξή σας. Ήσασταν όλοι μια μεγάλη πηγή δύναμης για μένα».

ΝΩΡΙΤΕΡΑ:

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο απέρριψε το πρωί της Κυριακής (16/01) την έφεσή του κατά της ακύρωσης της βίζας του από την κυβέρνηση της χώρας, με το σκεπτικό ότι η απόφασή του να μην εμβολιαστεί ενέχει κίνδυνο για τους πολίτες.

Ο Τζόκοβιτς είχε κάνει έκκληση για τη χρήση “διακριτικών εξουσιών” από τον υπουργό μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, για την ακύρωση της βίζας του με το σκεπτικό ότι αποτελούσε απειλή για τη δημόσια υγεία, επειδή η παρουσία του θα ενθάρρυνε το αντιεμβολιαστικό αίσθημα εν μέσω της χειρότερης επιδημίας του ιού στην Αυστραλία.

Ο ανώτατος δικαστής, Τζέιμς Άλσοπ, είπε ότι η απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου βασίζεται στη νομιμότητα και τη νομιμότητα της απόφασης του υπουργού μετανάστευσης, στο πλαίσιο των τριών λόγων προσφυγής που κατέθεσε η πλευρά ομάδα του Τζόκοβιτς.

«Δεν είναι μέρος της λειτουργίας του δικαστηρίου να αποφασίζει για την ουσία ή τη σοφία της απόφασης», είπε ο Άλσοπ, προσθέτοντας ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη μεταξύ των τριών δικαστών. Το πλήρες σκεπτικό της θα δημοσιοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Θρίλερ» 10 ημερών

Η ετυμηγορία φέρνει στο αποκορύφωμα του ένα «θρίλερ» 10 ημερών στη διάρκεια του οποίου τέθηκε υπό κράτηση ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου από τις μεταναστευτικές αρχές, αφέθηκε ελεύθερος και στη συνέχεια κρατήθηκε εκ νέου ενόψει του Australian Open που ξεκινά τη Δευτέρα (17/01).

Ο Σέρβος πρωταθλητής συνοδεύτηκε στο γραφείο του δικηγόρου του από στελέχη της υπηρεσίας μετανάστευσης για να παραστεί στην διαδικτυακή ακρόαση του δικαστηρίου το πρωί της Κυριακής (16/01), αφού πέρασε το βράδυ του Σαββάτου σε ξενοδοχείο κράτησης μεταναστών.

Είχε λάβει βίζα για να εισέλθει στην Αυστραλία, ενώ είχε προσβληθεί από τον κορωναϊό στις 16 Δεκεμβρίου, αφού παρείχε τα έγγραφα μίας ιατρικής εξαίρεσης από τις απαιτήσεις εμβολιασμού της Αυστραλίας για να παίξει στο τουρνουά.

Αυτή η εξαίρεση προκάλεσε «έκρηξη» στην Αυστραλία, η οποία έχει υποστεί μερικά από τα πιο σκληρά λοκντάουν στον κόσμο εξαιτίας της πανδημίας, όπου πάνω από το 90% των ενηλίκων είναι εμβολιασμένοι, με την κυβέρνηση να παραδέχεται ότι η πρόσφατη μόλυνση του «Νολε» από μόνη της δεν πληρούσε τα πρότυπα για εξαίρεση.

Κυριαρχώντας στα πρωτοσέλιδα παγκοσμίως για περισσότερο από μια εβδομάδα, το θέμα της βίζας του Τζόκοβιτς πυροδότησε την έντονη συζήτηση για τα δικαιώματα όλων εκείνων που επιλέγουν να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, καθώς οι κυβερνήσεις λαμβάνουν ισχυρότερα μέτρα για να προστατεύσουν τους ανθρώπους τους από την πανδημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ