Αυστραλία: Υπό κράτηση ο Τζόκοβιτς

Αυστραλία: Υπό κράτηση ο Τζόκοβιτς

«Οι νόμοι είναι νόμοι και κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω αυτών», τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον,

Το Αυστραλιανό Ομοσπονδιακό δικαστήριο που προσέφυγε ο Νόβακ Τζόκοβιτς κατά της απέλασης του, αναβλήθηκε έως την προσεχή Δευτέρα.

Στο μεταξύ θα παραμείνει υπό κράτηση, στο ξενοδοχείο Park, όπου κρατούνται παράνομοι μετανάστες και αιτούντες άσυλο, αρκετοί από τους οποίους είναι ασθενείς με κορονοϊό.

Ο Νο 1 άντρας παίκτης του τένις στον κόσμο είχε λάβει ιατρική εξαίρεση από τους διοργανωτές του Αυστραλιανού Οπεν, για να συμμετάσχει στο τουρνουά, αν και ανεμβολίαστος. Δεχόμενοι ότι έχει φυσική άμυνα μετά την νοσηρή του από κορονοϊό.

Ωστόσο η Αυστραλία, λόγω της πανδημίας δεν επιτρέπει σε μη Αυστραλούς πολίτες να εισέλθουν στην χώρα, εάν δεν έχουν κάνει τουλάχιστον 2 δόσεις αναγνωρισμένου και εγκεκριμένου, από την Αυστραλία εμβολίου.

«Οι νόμοι είναι νόμοι και κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω αυτών», τόνισε ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον, που υποστηρίζει την κράτηση και απέλαση του Τζόκοβιτς το συντομοτερο δυνατόν.

Την απόφαση καταδίκασε ο πρόεδρος της Σερβίας, λέγοντας ότι όλη η χώρα στηρίζει τον Νόβακ. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός απάντησε ότι το θέμα δεν είναι διακρατικό και ότι οι σχέσεις των 2 χωρών είναι άριστες.

Από την πλευρά του ο πατέρας του Νόβακ Τζόκοβιτς με μια σειρά αναρτήσεις στο διαδίκτυο, έκανε λόγο για άδικη κακομεταχείριση του γιου του και κάλεσε τους Σέρβους της Μελβούρνης να διαμαρτυρηθούν στους δρόμους.

Αρκετοί όντως μαζεύτηκαν με σερβικές σημαίες έξω από το ξενοδοχείο Παρκ, όπου βρέθηκε και ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Αλέκος Μάρκελλος.

Ο Τζόκοβιτς θα παραμείνει εκεί υπό κράτηση έως ότου το δικαστήριο αποφασίσει για την υπόθεση της απέλασης του. Ο Σέρβος πρωταθλητής έχει ήδη στεφθεί 9 φορές νικητής του Αυστραλιανού Όπεν και επιθυμούσε φέτος να το κερδίσει για 10η φορά.

Από την πλευρά του ο Ραφαέλ Ναδάλ σχολίασε ότι ο Τζόκοβιτς «γνώριζε και έλαβε τις αποφάσεις του».

Πηγή: ΕΡΤnews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ