Νορβηγία: Δανός που είχε πρόσφατα ασπαστεί το ισλάμ ο μακελάρης με το τόξο

Νορβηγία: Δανός που είχε πρόσφατα ασπαστεί το ισλάμ ο μακελάρης με το τόξο

Ως «τρομοκρατική ενέργεια» χαρακτήρισε η αστυνομία της Νορβηγίας την επίθεση με πέντε νεκρούς στην πόλη Κόνγκσμπεργκ.

Η επίθεση με τόξο, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους στη Νορβηγία, φαίνεται στο στάδιο αυτό ότι είναι μια "τρομοκρατική ενέργεια", ανακοίνωσε σήμερα η νορβηγική υπηρεσία ασφαλείας, η οποία ωστόσο δεν προχώρησε σε αύξηση του επιπέδου της απειλής στη χώρα.

Αυτά που συνέβησαν χθες, Τετάρτη, το βράδυ στο Κόνγκσμπεργκ, πόλη της νοτιοανατολικής Νορβηγίας, "είναι απ' ό,τι φαίνεται στο στάδιο αυτό τρομοκρατική ενέργεια, όμως η έρευνα (...) θα αποσαφηνίσει περισσότερο τα κίνητρα", ανέφερε η PST σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ο άνδρας που συνελήφθη και ο οποίος ομολόγησε τις πράξεις του, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ένας 37χρονος Δανός που έχει ασπαστεί το ισλάμ και ήταν στο παρελθόν ύποπτος για ριζοσπαστικοποίηση, είχε ανακοινώσει νωρίτερα σήμερα η νορβηγική αστυνομία.

"Είναι γνωστός στην PST", επιβεβαίωσε η υπηρεσία εσωτερικής ασφαλείας, η οποία αρνείται πάντως να πει περισσότερα.

Η νορβηγική υπηρεσία δεν άλλαξε εντούτοις το επίπεδο του συναγερμού για απειλή επίθεσης στη χώρα, που παρέμεινε στο "μέτριο".

"Σύμφωνα με την ανάλυσή μας, αυτό που συνέβη την Τετάρτη στο Κόνγκσμπεργκ δεν αλλάζει την κατάσταση της απειλής σε εθνικό επίπεδο", ανέφερε.

Ο ύποπτος ως δράστης της επίθεσης, το όνομα του οποίου δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, θα εμφανιστεί ενώπιον δικαστή αύριο, Παρασκευή, και θα υποβληθεί επίσης σε ψυχιατρικές εξετάσεις, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ