Η καταιγίδα Ιντα παρέλυσε τη Νέα Υόρκη - Καβγάς μεταξύ πολιτικών και μετεωρολόγων

Η καταιγίδα Ιντα παρέλυσε τη Νέα Υόρκη - Καβγάς μεταξύ πολιτικών και μετεωρολόγων

Ξεπερνούν τους 40 οι νεκροί από την τροπική καταιγίδα Ίντα που έπληξε με σφοδρότητα τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Τις πληγές της μετρά η Νέα Υόρκη, καθώς και δεκάδες ακόμα πόλεις στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες μετά το σαρωτικό πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Ίντα που άφησε πίσω της 43 νεκρούς και εκτεταμένες καταστροφές.

Οι απώλειες σημειώθηκαν σε μια περιοχή που περιλαμβάνει τη Νέα Υόρκη, τη Φιλαδέλφεια και το Νιου Τζέρσεϊ, ενώ οι ειδικοί επισημαίνουν πως η πορεία της καταιγίδας, που ξεκίνησε το καταστροφικό της πέρασμα από τη Νέα Ορλεάνη και κινήθηκε χιλιάδες χιλιόμετρα προς τα βόρεια για να φτάσει ως τη Νέα Υόρκη και τις γύρω περιοχές, είναι ένα ακόμα ανησυχητικό σημάδι της κλιματικής αλλαγής.

Στη Νέα Υόρκη μία ώρα καταρρακτώδους βροχής ήταν αρκετή για να προκαλέσει χάος, καθώς πλημμύρισε το μετρό της πόλης, ενώ οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Οι αρχές της πόλης υποστήριξαν πως δεν είχαν έγκαιρη ενημέρωση από τους μετεωρολόγους, μία άποψη όμως την οποία οι τελευταίοι απορρίπτουν κατηγορηματικά. Τονίζουν πως είχαν ενημερώσει για την πορεία της καταιγίδας και πως οι αρμόδιοι δεν είχαν παρά να δουν τι συνέβαινε στις γειτονικές περιοχές που είχε πλήξει νωρίτερα η Ίντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ