Λεβερκούζεν: Πέντε αγνοούμενοι από έκρηξη σε εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων

Λεβερκούζεν: Πέντε αγνοούμενοι από έκρηξη σε εργοστάσιο καύσης απορριμμάτων

Η πυρκαγιά απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενη εγκατάσταση με εύφλεκτα υλικά, ενώ στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων.

Πέντε άτομα αγνοούνται και δύο είναι «σοβαρά τραυματισμένα» μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σε εγκαταστάσεις καύσης απορριμμάτων της εταιρίας Currenta, στο βιομηχανικό πάρκο του Λεβερκούζεν, στη Γερμανία.

Στο βιομηχανικό πάρκο Chempark στεγάζονται περισσότερες από δεκάδες βιομηχανίες, μεταξύ τους η Bayer και η Lanxess, αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, υπάρχουν «πολλοί τραυματίες», αλλά διευκρινίζεται ότι» η κατάσταση παραμένει συγκεχυμένη».

Πυκνός μαύρος καπνός έχει κατακλύσει την περιοχή και οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν με μήνυμα για «ακραίο κίνδυνο», μέσω της εφαρμογής «ΝΙΝΑ», να παραμείνουν σε κλειστούς χώρους, με κλειστά παράθυρα και πόρτες.

Η φωτιά, μεταδίδει η BILD, απειλεί να εξαπλωθεί σε παρακείμενη εγκατάσταση με εύφλεκτα υλικά, ενώ στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής και σωστικών συνεργείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ