Νέα ήθη από τη Lufthansa: Τέλος η προσφώνηση «κυρίες και κύριοι» - Καλωσόρισμα σε ουδέτερο φύλο

Νέα ήθη από τη Lufthansa: Τέλος η προσφώνηση «κυρίες και κύριοι» - Καλωσόρισμα σε ουδέτερο φύλο

Η ουδέτερη γλώσσα στο φύλο των επιβατών, θα υιοθετηθεί από τον όμιλο της Lufthansa, καθώς και από άλλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρίες.  

O γερμανικός αερομεταφορέας Lufthansa αποφάσισε για καλωσορίζει τους επιβάτες του, να καταργήσει την γνωστή σε όλους προσφώνηση «Κυρίες και κύριοι» επιλέγοντας μία φράση που ταιριάζει σε όλα τα φύλα.

«Καλημέρα (ή καλησπέρα) αγαπητοί επιβάτες», θα ακούγεται από το μεγάφωνο λίγο πριν την απογείωση των αεροπλάνων της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας.

Η ουδέτερη γλώσσα στο φύλο των επιβατών, θα υιοθετηθεί από τον όμιλο της Lufthansa, συμπεριλαμβανομένων των αερογραμμών Swiss, Austrian Airlines και Eurowings.

«Το πλήρωμα των αεροσκαφών πρέπει να επιλέξει μία προσφώνηση που να απευθύνεται σε όλους τους επιβάτες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, σύμφωνα με την εφημερίδα «Bild».

Η μετάβαση στην ουδέτερη προσφώνηση απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα

Εναλλακτικές προτάσεις για το καλωσόρισμα των επιβατών θα μπορούσε ένα απλό «Καλημέρα» ή «Αγαπητοί επιβάτες».

Η μετάβαση στην ουδέτερη προσφώνηση είναι μια «διαδικασία που απαιτεί κάποιο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Lufthansa .

Οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας ουδέτερης γλώσσας σε ότι αφορά το φύλο, δεν περιορίζονται μόνο στους επιβάτες, αλλά ισχύουν για ολόκληρη την ομάδα της Lufthansa, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι, το 2019, η καναδική αεροπορική εταιρεία «Air Canada» είχε κάνει κάτι ανάλογο. Είχε ανακοινώσει ότι απαγορεύει τους όρους για τα δύο φύλα «κυρίες και κύριοι» και τους αντικαθιστά με το «Καλημέρα σε όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ