Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή

Νέα ένταση στη Μέση Ανατολή

 Θέσεις της Χαμάς έπληξε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία στη Λωρίδα της Γάζας. Δεν έγινε γνωστό αν υπήρξαν απώλειες ανθρώπινων ζωών ή τραυματισμοί.

Κλιμακώνεται και πάλι η ένταση στη Μέση Ανατολή όπου η ισραηλινή πολεμική αεροπορία έπληξε θέσεις της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Αιτία αποτέλεσε η απελευθέρωση μπαλονιών από τη Χαμάς που είχαν προσαρμοσμένους επάνω τους εμπρηστικούς μηχανισμούς και που κατευθύνονταν σε περιοχές στα νότια του Ισραήλ.

Της ενέργειας της Χαμάς είχε προηγηθεί η απόφαση της νέας ισραηλινής κυβέρνησης να επιτρέψει τις πορείες ακροδεξιών Ισραηλινών εντός της ανατολικής Ιερουσαλήμ, ενέργεια που πολλοί Παλαιστίνιοι χαρακτηρίζουν ως προκλητική. Την Τρίτη σημειώθηκαν νέες συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων και δυνάμεων της ισραηλινής αστυνομίας που χρησιμοποίησε χειροβομβίδες κρότου - λάμψης και πλαστικές σφαίρες εναντίον των διαδηλωτών.

Η νέα ένταση σημειώνεται μόλις 11 ημέρες μετά την επίτευξη εκεχειρίας, της οποίας είχε προηγηθεί πολυήμερη επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων εναντίον της Χαμάς, ενώ η ισλαμιστική οργάνωση εκτόξευσε εκατοντάδες πυραύλους εναντίον κατοικημένων περιοχών στο Ισραήλ. Τουλάχιστον 243 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των συγκεκριμένων συγκρούσεων, ανάμεσά τους 100 γυναίκες και παιδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ