Η πρώην ΥΠΕΞ της Αυστρίας στο ΔΣ της ρωσικής πετρελαϊκής Rosneft

 Η πρώην ΥΠΕΞ της Αυστρίας στο ΔΣ της ρωσικής πετρελαϊκής Rosneft

Είχε γίνει γνωστή για τον χορό με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στον γάμο της 

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Κάριν Κνάισλ, που είχε γίνει γνωστή για τον χορό που είχε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στον γάμο της, έγινε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft.

Η νέα σύνθεση του νέου ΔΣ ανακοινώθηκε από το γραφείο τύπου της εταιρείας. Οι μέτοχοι της εταιρείας στην ετήσια συνέλευση τους ενέκριναν ως μέλη του εκτός από την Κάριν Κνάισλ, τους εκπροσώπους της Qatar Investments Authority Φαϊζάλ Αλσουβαϊντι και Χαμάντ Ρασίντ Αλ Μοχαναντί, τον εκτελεστικό διευθυντή της εταιρείας Nord Stream 2 AG (διαχειρίστριας εταιρείας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2) Ματίας Βάρινγκ (υπήρξε πρώην στέλεχος της ανατολικογερμανικής Stazi), τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Rosneft, πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ, τον σύμβουλο της BP Russian Investments Limited Ρόμπερτ Ντάντλι και τον πρόεδρο του ΔΣ της Marcuard Holding Χανς Γιόργκ Ρούντολφ.

Μέλος του ΔΣ είναι επίσης ο κύριος εκτελεστικός διευθυντής της Rosneft Ίγκορ Σέτσιν, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Μαξίμ Ορέσκιν και ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης και πρώην υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ