Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα

Στόχος υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Χαμάς. Επικοινωνίες του Τζο Μπάιντεν με τους ηγέτες του Ισραήλ και των Παλαιστινίων.

Τις κατοικίες ανώτατων αξιωματούχων της Χαμάς βομβάρδισαν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ενώ συνεχίστηκαν την Κυριακή οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Χαμάς προς το Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου τόνισε πως το Ισραήλ θα συνεχίσει να απαντά με δυναμικό τρόπο, ενώ την ανησυχία του για την κατάσταση εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σε τηλεφωνικές του επικοινωνίες τόσο με τον Β. Νετανιάχου όσο και με τον Παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς.

Συνολικά 174 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις επιχειρήσεις των Ισραηλινών στη Γάζα, συμπεριλαμβανομένων 47 παιδιών, ενώ σε 1.200 ανέρχεται ο αριθμός των τραυματιών. Το Ισραήλ μετρά δέκα απώλειες, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών.

Το Σάββατο οι ισραηλινές δυνάμεις κατέστρεψαν κτίριο που στεγάζει δημοσιογράφους του Associated Press και του Al Jazeera, χωρίς να αναφερθούν απώλειες μεταξύ των εκπροσώπων του Τύπου. Αναφερόμενος στο θέμα ο Τ. Μπάιντεν κάλεσε τον Β. Νετανιάχου να εξασφαλίσει την προστασία των δημοσιογράφων. Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούτ Αμπάς τόνισε πως στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας με τις ΗΠΑ και κάλεσε τη Χαμάς να σταματήσει τις εκτοξεύσεις ρουκετών, όπως όμως σημειώνει το BBC, ο Αμπάς έχει ελάχιστη επιρροή στη Γάζα, ενώ οι ΗΠΑ δεν συνομιλούν με τη Χαμάς την οποία θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ