Συνεχίζεται η σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς – Μεγαλώνει ο αριθμός των απωλειών

Συνεχίζεται η σύγκρουση Ισραήλ - Χαμάς – Μεγαλώνει ο αριθμός των απωλειών

Διπλωματική πρωτοβουλία των ΗΠΑ για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κατά θέσεων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ η οργάνωση συνεχίζει την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του Ισραήλ. Τουλάχιστον 133 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια των ισραηλινών επιχειρήσεων, ενώ οκτώ νεκρούς μετρά το Ισραήλ.

Αιγυπτιακά ασθενοφόρα μεταφέρουν τραυματίες Παλαιστινίους από τη Γάζα για νοσηλεία σε νοσοκομεία στην Αίγυπτο και όπως αναφέρουν οι Παλαιστίνιοι τουλάχιστον 950 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από την περασμένη Δευτέρα.

Εκπρόσωποι της Χαμάς αναφέρουν πως κατά τις επιχειρήσεις των τελευταίων ωρών, ισραηλινά πυρά έπληξαν στρατόπεδο προσφύγων εντός της Γάζας, ενώ κάτοικοι του θύλακα αναφέρουν πως η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε μία κατοικία χωρίς προηγουμένως να έχει προειδοποιήσει τους αμάχους.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δημοσιεύουν στο Twitter στιγμιότυπα όπου πύραυλοι της Χαμάς χτυπούν κατοικημένες περιοχές στο Ισραήλ και προσθέτουν πως τα χτυπήματα αυτά δεν θα μείνουν χωρίς απάντηση. Μέχρι στιγμής πάντως, οι φόβοι για έναρξη χερσαίων επιχειρήσεων και για εισβολή του ισραηλινού στρατού στη Γάζα δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Στο Τελ Αβίβ βρίσκεται από το πρωί του Σαββάτου ο Αμερικανός απεσταλμένος Χάντι Αμρ που θα έχει συνομιλίες με τις δύο πλευρές σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός.

Η ένταση έχει επεκταθεί και στη Δυτική Όχθη όπου δέκα Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια συγκρούσεων με τις ισραηλινές δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ