Εκτός ελέγχου η σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς

Εκτός ελέγχου η σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς

Μπαράζ από ρουκέτες από τη Χαμάς και συνέχιση των επιχειρήσεων από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις κατά στόχων εντός της Λωρίδας της Γάζας.

Παραμένει εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς συνεχίστηκαν οι εκτοξεύσεις ρουκετών από τη Χαμάς με στόχους στο Ισραήλ και οι επιχειρήσεις των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων κατά στόχων εντός του θύλακα της Λωρίδας της Γάζας.

Στη Γάζα τα παλαιστινιακά μέσα κάνουν λόγο για 67 νεκρούς συμπεριλαμβανομένων 17 παιδιών, ενώ επτά νεκρούς μετράει το Ισραήλ στη χειρότερη σύγκρουση μεταξύ των δύο πλευρών από το 2014.

Όλες οι διεθνείς πτήσεις προς το Ισραήλ ανακατευθύνονται στο αεροδρόμιο Ραμόν στο Εϊλάτ, για λόγους ασφαλείας. Το τελευταίο 12ωρο, 130 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ το Ισραήλ υποστηρίζει πως έχει συνολικά 600 στόχους συμπεριλαμβανομένου ενός τούνελ που βρισκόταν κάτω από σχολείο. Στη Δυτική Όχθη δεκάδες Παλαιστίνιοι διαδηλωτές τραυματίστηκαν από πυρά της ασυνομίας με αποτέλεσμα περισσότεροι από 70 Παλαιστίνιοι να διακομιστούν σε νοσοκομεία της Ιερουσαλήμ και της Χεβρώνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ