Κατάρ: Συνελήφθη ο υπ. Οικονομικών για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση

Κατάρ: Συνελήφθη ο υπ. Οικονομικών για κατάχρηση εξουσίας και υπεξαίρεση

Kρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Γενικός Εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του υπουργού Οικονομικών Αλί Σαρίφ αλ Εμάντι

Ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Αλί Σαρίφ αλ Εμάντι συνελήφθη για κατηγορίες κατάχρησης εξουσίας και υπεξαίρεσης δημοσίου χρήματος και απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του.

Ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι «απαλλάσσει τον Αλί Σαρίφ αλ Εμάντι από τα καθήκοντά του ως υπουργός Οικονομικών και ανέθεσε στον Αλί Μπεν Αχμέντ αλ Κουάρι, υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, εκτός από αυτό το πόστο, να αναλάβει και αυτό του υπουργού Οικονομικών», ανέφερε χθες Πέμπτη βράδυ το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο QNA, αναφερόμενο σε διάταγμα του εμίρη.

Λίγες ώρες νωρίτερα, κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι «ο Γενικός Εισαγγελέας διέταξε τη σύλληψη του υπουργού Οικονομικών Αλί Σαρίφ αλ Εμάντι (για) να ανακριθεί σχετικά με κατηγορίες που αφορούν εγκλήματα σχετικά με τον δημόσιο τομέα, κατηγορίες για υπεξαίρεση και κατάχρησης εξουσίας». Το QNA τόνισε ότι έχει ξεκινήσει μια έρευνα, αλλά δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Παρόλο που έχουν ήδη συμβεί συλλήψεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων για υποθέσεις διαφθοράς στο Κατάρ, επίσημες πηγές ανέφεραν ότι αλ Εμάντι ήταν ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος που αντιμετωπίζει τέτοιου είδους κατηγορίες κατά τη διάρκεια της δυναστείας του σεΐχη Ταμίμ.

Ο αλ Εμάντι ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών το 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ