Εικόνες σοκ στην Ινδία - Το "οξυγόνο εξπρές" προσπαθεί να σώσει τους ασθενείς

Εικόνες σοκ στην Ινδία - Το "οξυγόνο εξπρές" προσπαθεί να σώσει τους ασθενείς

Πάνω από 3.700 θάνατοι από κορωνοϊό το τελευταίο 24ωρο στη χώρα

Δύο τρένα με υγροποιημένο οξυγόνο έφτασαν τις προηγούμενες ώρες στο Δελχί, την πρωτεύουσα της Ινδίας, που δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού. Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 3.780 νέοι θάνατοι και περισσότερα από 380.000 κρούσματα, ενώ πολλοί άνθρωποι αφήνουν την τελευταία τους πνοή μέσα σε ασθενοφόρα και χώρους αναμονής. Το σύστημα υγείας της χώρας κρέμεται από μια κλωστή ενώ περισσότερα από 25 τρένα έχουν μεταφέρει ποσότητες οξυγόνου σε διάφορα σημεία της Ινδίας προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των μονάδων εντατικής θεραπείας.

Ωστόσο, οι αποστολές αυτές δεν επαρκούν για να λύσουν τα προβλήματα προμηθειών. Η κυβέρνηση της χώρας δηλώνει τώρα πως υπάρχουν επαρκείς ποσότητες οξυγόνου και πως η δυσκολία έγκειται στην έγκαιρη μεταφορά εκεί που υπάρχει ανάγκη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην Ινδία υπάρχουν 3,5 εκατ. ενεργά περιστατικά κορωνοϊού, ωστόσο εκτιμάται πως ο πραγματικός αριθμός μπορεί να είναι ακόμα και υπερδεκαπλάσιος, δεδομένου ότι δεν διεξάγονται πολλά διαγνωστικά τεστ στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ