Μεξικό: Συμφωνία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

Μεξικό: Συμφωνία για την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V

 

Η κρατική φαρμακευτική εταιρεία παρασκευής εμβολίων του Μεξικού, Birmex θα αναλάβει την τελική συσκευασία και εμφιάλωση του εμβολίο

 

Το Μεξικό θα παράγει το εμβόλιο Sputnik V της Ρωσίας κατά της COVID-19, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μαρσέλο Εμπράρδ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Μόσχα, ενώ ανακοίνωση έγινε και εκ μέρους του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) σε ανάρτηση του στον λογαριασμό που διαθέτει στο Twitter.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ hη παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V κατά του κορονοϊού θα αρχίσει στο Μεξικό τον μήνα Μάιο, αναφέρεται στην ανακοίνωση του RDIF.

Ο Εμπράρδ ταξίδεψε στη Μόσχα την Κυριακή για συνομιλίες αναφορικά με το ζήτημα της παραγωγής του ρωσικού εμβολίου Sputnik V στο Μεξικό, μετά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν στις αποστολές του εμβολίου από την Μόσχα.

Η κρατική φαρμακευτική εταιρεία παρασκευής εμβολίων του Μεξικού, Birmex θα αναλάβει την τελική συσκευασία και εμφιάλωση του εμβολίου, δήλωσε ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών, αναφέροντας ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Μεξικανοί έχουν εμβολιασθεί με το ρωσικό εμβόλιο.

«Τα αποτελέσματα είναι πολύ θετικά και μιλούν για την ποιότητα της επιστήμης και την τεχνολογική ανάπτυξη σ αυτή την χώρα», δήλωσε ο Εμπράρδ αναφερόμενος στην Ρωσία, προσθέτοντας ότι η πανδημία «μας άνοιξε τις πόρτες για να επεκτείνουμε και να εμβαθύνουμε αυτές τις σχέσεις».

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού είχε ανακοινώσει στα τέλη Φεβρουαρίου ότι αναμένει να παραλάβει 7,4 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου έως τον Απρίλιο και επιπλέον 16,6 εκατομμύρια δόσεις τον Μάιο. Το Μεξικό έχει υπογράψει συμφωνία για την προμήθεια συνολικά 24εκατομμυρια δόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ