Αυστηρότερα μέτρα στην Ιταλία λόγω κορονοϊού - Περιορισμοί για το Πάσχα

Αυστηρότερα μέτρα στην Ιταλία λόγω κορονοϊού - Περιορισμοί για το Πάσχα

Την επιβολή αυστηρών περιορισμών στις μετακινήσεις κατά την εβδομάδα του Καθολικού Πάσχα ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση, ενώ από τη Δευτέρα επιπλέον μέτρα για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού λαμβάνονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας της χώρας, επτά περιοχές συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Ρώμης και του Μιλάνουν χαρακτηρίζονται ως «κόκκινες ζώνες» με αποτέλεσμα το κλείσιμο των σχολείων και των περισσότερων καταστημάτων, με εξαίρεση εκείνων που πωλούν τρόφιμα και άλλα αγαθά πρώτης ανάγκης. Στην εστίαση, όπως και στην Ελλάδα, θα επιτραπεί η λειτουργία των εστιατορίων, μπαρ και καφές για παραλαβή από το κατάστημα ή για κατ' οίκον παράδοση. «Ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία θυσία που θα ζητήσουμε από τους πολίτες», ανέφερε ο κυβερνήτης της Λομβαρδίας, στην οποία ανήκει και το Μιλάνο.

Η κυβέρνηση Ντράγκι ανακοίνωσε επίσης πως κατά την περίοδο εορτασμού του Καθολικού Πάσχα, στο διάστημα 3-5 Απριλίου, αυστηρά περιοριστικά μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή σε όλη την ιταλική επικράτεια. Ωστόσο σε αντίθεση με πέρυσι θα επιτραπούν επισκέψεις σε σπίτια συγγενών και φίλων.

Το Βατικανό αναμένεται να ανακοινώσει πως η λειτουργία του Μεγάλου Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα του συνηθισμένου ώστε οι πιστοί να βρίσκονται στα σπίτια τους στις 10 μ.μ. όταν τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Στο μεταξύ, η Ιταλία θα επιχειρήσει να επιταχύνει το πρόγραμμα των εμβολιασμών. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι κάθε μέρα εμβολιάζονται 170.000 πολίτες και στόχος είναι ο τριπλασιασμός αυτού του αριθμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ