Ημέρα ελπίδας - Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη Βρετανία

Ημέρα ελπίδας - Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη Βρετανία

Η 90χρονη Μάργκαρετ Κίναν είναι ο πρώτος άνθρωπος που έλαβε -εκτός κλινικών δοκιμών- το εμβόλιο των Pfizer – BioNTech για τον κορονοϊό.

Η Κίναν, που την ερχόμενη εβδομάδα θα γιορτάσει τα 91α γενέθλιά της έλαβε το εμβόλιο στις 8:31 το πρωί ώρα Ελλάδας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Κόβεντρι.

Συνολικά τις ερχόμενες εβδομάδες υπολογίζεται ότι 800.000 Βρετανοί θα λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ μέχρι το τέλος του έτους θα φτάσουν στη χώρα άλλες 4 εκατ. δόσεις.

Προτεραιότητα δίνεται στον εμβολιασμό των ανθρώπων ηλικίας άνω των 80 ετών, καθώς και σε ορισμένους εργαζόμενους στο σύστημα υγείας.

«Αυτό είναι το καλύτερο πρόωρο δώρο γενεθλίων που θα μπορούσα να ευχηθώ, γιατί επιτέλους μπορώ να προσδοκώ ότι θα περάσω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου τον νέο χρόνο, μετά από έναν χρόνο που ήμουν μόνη για το μεγαλύτερο μέρος του» είπε η Κίναν. «Αν μπορώ να κάνω εγώ το εμβόλιο στα 90 μου, τότε μπορείτε και εσείς» πρόσθεσε.

Αύριο αναμένεται να δοθεί από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων η έγκριση για την κυκλοφορία του εμβολίου των δύο εταιρειών στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ