Σε χαμηλό 5 μηνών το ευρώ μετά τις ανακοινώσεις Λαγκάρντ για τα επιτόκια της ΕΚΤ

Σε χαμηλό 5 μηνών το ευρώ μετά τις ανακοινώσεις Λαγκάρντ για τα επιτόκια της ΕΚΤ

Oι αγορές χρήματος μετατόπισαν την αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης της χαλάρωσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τον Σεπτέμβριο.

Το ευρώ υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδό του από τις αρχές του 2024, καθώς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται ότι θα μειώσει τα επιτόκια πριν από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Το κοινό νόμισμα υποχώρησε έως και 0,5% στα 1,0676 δολάρια την Παρασκευή, το πιο αδύναμο από τον Νοέμβριο. Βρίσκεται σε τροχιά για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του έναντι του δολαρίου εδώ και σχεδόν ένα χρόνο, με πτώση 1,5%.

Οι κινήσεις αυτές ακολουθούν την επιβεβαίωση των αξιωματούχων της ΕΚΤ ότι δεν πτοούνται από τις πιο προσεκτικές προοπτικές στις ΗΠΑ – όπου τα στοιχεία για υψηλό πληθωρισμό έκαναν τους αξιωματούχους να αναπροσαρμόσουν τη στάση τους και να γίνουν pio επιφυλακτικοί έναντι της μείωσης των επιτοκίων. Αυτό οδήγησε τους traders να επιμείνουν στα στοιχήματα ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πραγματοποιήσουν μείωση κατά 0,25% τον Ιούνιο.

Εν τω μεταξύ, οι αγορές χρήματος μετατόπισαν την αναμενόμενη ημερομηνία έναρξης της χαλάρωσης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για τον Σεπτέμβριο. Η διαφορά απόδοσης μεταξύ των διετών κρατικών ομολόγων και των γερμανικών ομολόγων ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο φέτος.

«Η πτώση του ευρώ στο 1,07 δολάριο μας λέει ότι η μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο είναι η σκέψη που επικρατεί αυτή τη στιγμή. Μια διάσπαση αυτού του επιπέδου θα είναι ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο προς το 1,05 δολάριο», δήλωσε ο Μπραντ Μπέχτελ, επικεφαλής του FX στην Jefferies στη Νέα Υόρκη. Το ευρώ πιθανότατα θα φτάσει σε αυτό το επίπεδο περίπου τη στιγμή που η ΕΚΤ θα αρχίσει να χαλαρώνει την πολιτική της, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ