Για τη μεγαλύτερη άνοδο από το Νοέμβριο του 2022 οδεύει ο χρυσός

Για τη μεγαλύτερη άνοδο από το Νοέμβριο του 2022 οδεύει ο χρυσός

Αναμένεται να κλείσει το μήνα με κέρδη 8%

Ανοδικά κινείται ο χρυσός και οδεύει για τη μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο από τον Νοέμβριο του 2022 μετά από ένα ισχυρό ράλι που τροφοδοτήθηκε από τα στοιχήματα για μειώσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ, την ισχυρή ζήτηση για ασφαλή καταφύγιο και τις αγορές από τις κεντρικές τράπεζες.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,67% στα 2.208,83 η ουγγιά και αναμένεται να κλείσει το μήνα με κέρδη 8%. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού ΗΠΑ σημείωσαν άνοδο 0,77% στα 2.208,8787 δολάρια.

Ο χρυσός έφτασε σε υψηλό επίπεδο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, όταν η Federal Reserve προέβλεψε τρεις μειώσεις επιτοκίων το 2024 και έκτοτε διατηρείται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών καθώς οι έμποροι αναζητούν περισσότερα στοιχεία στις ΗΠΑ που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη νομισματική στρατηγική της κεντρικής τράπεζας.

«Ο χρυσός φαίνεται να βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής μετά από ένα τριήμερο ράλι με επενδυτές στο περιθώριο πριν από τα βασικά δεδομένα των ΗΠΑ» εξηγεί ο ο ανώτερος αναλυτής της FXTM, Lukman Otunuga.

Οι επενδυτές αναμένουν την εβδομαδιαία έκθεση για αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας που αναμένεται και αύριο τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών.

Επί του παρόντος, οι έμποροι τιμολογούν με πιθανότητα 64% για μείωση τον Ιούνιο, σύμφωνα με το FedWatch Tool του Ομίλου CME.

Ωστόσο ο διοικητής της Fed, Κρίστοφερ Γουόλερ επεσήμανε ότι τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία θα δικαιολογούσαν μια καθυστέρηση ή ένα μειωμένο ποσό των μειώσεων των επιτοκίων. «Ως εκ τούτου, η αγορά φαίνεται να υποτιμά τον κίνδυνο οι μειώσεις των επιτοκίων στις ΗΠΑ να έρθουν αργότερα και να είναι λιγότερο σημαντικές», ανέφερε η Commerzbank σε σημείωμα.

Τα χαμηλότερα επιτόκια μειώνουν το κόστος ευκαιρίας της διακράτησης χρυσού.

Ασήμι υποχώρησε 0,61% στα 24,5138 δολάρια ανά ουγγιά, πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,6% στα 899,10 δολάρια και το παλλάδιο σκαρφάλωσε 1,63% στα 999,3124 δολάρια. Και τα τρία μέταλλα ήταν δεσμευμένα για μηνιαία κέρδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ