Η Bayer, πρέπει να πληρώσει $2,3 δισ. σε καρκινοπαθή - Κατρακυλά η μετοχή της

Η Bayer, πρέπει να πληρώσει $2,3 δισ. σε καρκινοπαθή - Κατρακυλά η μετοχή της

Η μετοχή χάνει έως και 5,7% στις συναλλαγές της Φρανκφούρτης

Κατρακυλούν οι μετοχές της Bayer αφότου ο γερμανικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων διατάχθηκε να πληρώσει περίπου 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν πρώην χρήστη του Roundup που κατηγόρησε το ζιζανιοκτόνο για τον καρκίνο που εμφάνισε.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η ετυμηγορία από ένορκο δικαστήριο της Φιλαδέλφειας είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής εδώ και πέντε χρόνια δικαστικής διαμάχης για το ζιζανιοκτόνο. Η μετοχή χάνει έως και 5,7% στις συναλλαγές της Φρανκφούρτης ενώ έχει υποχωρήσει σχεδόν 70% από τότε που η Bayer εξαγόρασε την εταιρεία κατασκευής του Roundup, τη Monsanto με τίμημα 63 δισ. δολάρια, το 2018.

Αν και το ποσό αναμένεται πιθανότατα να μειωθεί, αυτή η ετυμηγορία θα μπορούσε να είναι πιο δύσκολη από τις προηγούμενες, λόγω του υψηλού επιπέδου αποζημιώσεων.

Θα μπορούσε επίσης να καταστήσει πιο δύσκολη - και πιο δαπανηρή - την επίλυση των υπόλοιπων περίπου 40.000 υποθέσεων Roundup που εξακολουθούν να εκκρεμούν στις ΗΠΑ. Η Bayer αντιμετωπίζει επίσης δικαστικές διαμάχες για άλλα προϊόντα της Monsanto, ειδικά για μόλυνση PCB.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ