Μαxλούφ (ΕΚΤ): Δεν αποκλείεται και νέα αύξηση επιτοκίων τον Οκτώβριο

Μαxλούφ (ΕΚΤ): Δεν αποκλείεται και νέα αύξηση επιτοκίων τον Οκτώβριο

Για τη μείωση των επιτοκίων, ο Μαxλούφ δεν θεωρεί πιθανό να ξεκινήσει από τον ερχόμενο Μάρτιο

Τον Οκτώβριο θα μπορούσε να υπάρξει και νέα αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ. Αυτό είπε το μέλος του Δ.Σ. της Γκάμπριελ Μαxλούφ, αποκλείοντας παράλληλα την περίπτωση μείωσης του κόστους δανεισμού από την άνοιξη.

Σε συνέντευξή του στον Irish Independent, ο κεντρικός τραπεζίτης της Ιρλανδίας ανέφερε πως “δεν μπορώ να πω ότι στην επόμενη συνάντησή μας θα διατηρήσουμε αμετάβλητα τα επιτόκια”.

Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως ότι παρόλο που ο πληθωρισμός κινείται πάνω από το στόχο του 2% της ΕΚΤ, ίσως να μην απαιτείται περαιτέρω δράση από την ΕΚΤ.

“Αν ο πληθωρισμός παραμείνει στα ίδια επίπεδα, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα επιτόκια θα αυξηθούν” είπε, προσθέτοντας ότι “θα μπορούσαν απλώς να μείνουν εκεί όπου είναι για περισσότερο καιρό”.

Για την μείωση των επιτοκίων, ο Μαxλούφ δεν θεωρεί πιθανό να ξεκινήσει από τον ερχόμενο Μάρτιο. “Η άποψή μου αυτή τη στιγμή είναι ότι τον Μάρτιο θα είναι πιθανώς πολύ νωρίς και σίγουρα ο κόσμος δεν πρέπει να σχεδιάζει με βάση ότι ο Μάρτιος θα είναι η αρχή για κάτι τέτοιο”, είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ