Ένας νέος παγκόσμιος γίγαντας μόδας - Η Tapestry εξαγοράζει τη Michael Kors Capri έναντι 8,5 δισ.

Ένας νέος παγκόσμιος γίγαντας μόδας - Η Tapestry εξαγοράζει τη Michael Kors Capri έναντι 8,5 δισ.

Θα περιλαμβάνει επίσης την Stuart Weitzman της Tapestry και την Jimmy Choo της Capri – και οι δύο εταιρείες παπουτσιών – καθώς και την Versace.

Η Tapestry, η αμερικανική ιδιοκτήτρια εταιριών όπως η Coach και η Kate Spade, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα εξαγοράσει τη μητρική εταιρία Michael Kors Capri έναντι 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δημιουργώντας έναν νέο παγκόσμιο γίγαντα μόδας με στόχο να ανταγωνιστεί τις ευρωπαϊκές δυνάμεις.

Η ενοποιημένη εταιρεία θα περιλαμβάνει επίσης την Stuart Weitzman της Tapestry και την Jimmy Choo της Capri – και οι δύο εταιρείες παπουτσιών – καθώς και την Versace.

Αυτό θα δώσει στην Tapestry πολλαπλές μάρκες παπουτσιών και τσαντών που διατίθενται στο εμπόριο καθώς και μια ενισχυμένη προσφορά ενδυμάτων μέσωτης Versace και της Kors.

Η συγχώνευση «δημιουργεί έναν νέο ισχυρό παγκόσμιο οίκο πολυτελείας», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Tapestry Joanne Crevoiserat.

«Από αυτή τη θέση ισχύος, είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα σε ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο εμπορικών σημάτων» πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ