Binance: Με έκπτωση 20% οι πωλήσεις του bitcoin στην Αυστραλία

Binance: Με έκπτωση 20% οι πωλήσεις του bitcoin στην Αυστραλία


Η εταιρεία δήλωσε τον Απρίλιο ότι θα κλείσει τις δραστηριότητές της στον τομέα των παραγώγων στην Αυστραλία, αφού παραιτήθηκε από την άδεια παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

 

Οι τιμές του Bitcoin στο αυστραλιανό σκέλος της Binance, του μεγαλύτερου χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, κινούνταν με έκπτωση 20% σε σχέση με τα ανταγωνιστικά χρηματιστήρια την Τρίτη, ως ένδειξη ότι οι πελάτες προσπαθούσαν να φύγουν γρήγορα από τις θέσεις τους.

Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο, του bitcoin, ήταν περίπου 34.000$ (23.062$) στο Binance Australia, σε σύγκριση με περίπου 43.000$ στο BTC Markets, ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων με έδρα την Αυστραλία.

Το Bitcoin ήταν περίπου 27.790 $ εκτός Αυστραλίας σε άλλα χρηματιστήρια όπως το Bitstamp.

"Λόγω της πρόσφατης κατάργησης των υπηρεσιών fiat on-ramp από τον τραπεζικό συνεργάτη του επεξεργαστή πληρωμών μας, ορισμένοι Αυστραλοί χρήστες αποσύρουν τις διαθέσεις AUD τους από την πλατφόρμα πριν από το κλείσιμο την 1η Ιουνίου", δήλωσε εκπρόσωπος της Binance σε ταχυδρομημένη δήλωση.
Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Binance είπε ότι ορισμένοι πελάτες στην Αυστραλία δεν θα μπορούν να καταθέσουν ή να αποσύρουν χρήματα αφού ένας τρίτος πάροχος υπηρεσιών διέκοψε την υπηρεσία του.

Η εταιρεία δήλωσε τον Απρίλιο ότι θα κλείσει τις δραστηριότητές της στον τομέα των παραγώγων στην Αυστραλία, αφού παραιτήθηκε από την άδεια παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών εν μέσω ρυθμιστικής έρευνας για τις δραστηριότητές της.

Η Binance, η οποία αντιπροσωπεύει έως και το 70% των παγκόσμιων συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα, έχει παλέψει με ρυθμιστικές αγωγές και έρευνες σε όλο τον κόσμο.

Η εταιρεία αρχικά δραστηριοποιήθηκε αποκλειστικά με κρυπτογράφηση, επιτρέποντάς της να αποφύγει το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.

Αλλά καθώς η Binance προσέλκυσε περισσότερους πελάτες και προσέλαβε περισσότερους υπαλλήλους, η ανάγκη της για συμβατικούς τραπεζικούς λογαριασμούς αυξήθηκε. Χρησιμοποίησε τη Silvergate Bank, την αμερικανική τράπεζα που κατέρρευσε τον Μάρτιο. Τον ίδιο μήνα, η επικεφαλής χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης ανέλαβε μια άλλη τράπεζα φιλική προς τα κρυπτογράφηση, την Signature Bank, στην οποία η Binance ήταν επίσης πελάτης.

Η Binance είχε περιορισμένη επιτυχία στην απόκτηση τραπεζικών λογαριασμών για τις μικρές της μονάδες. Οι περισσότερες μεγάλες τράπεζες απέρριψαν το χρηματιστήριο λόγω ανησυχιών συμμόρφωσης σχετικά με την πηγή κεφαλαίων των εταιρειών κρυπτογράφησης, σύμφωνα με το Reuters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ