Ιταλία: Το δημόσιο χρέος μεγάλωσε κατά 21,6 δισεκατομμύρια ευρώ

Ιταλία: Το δημόσιο χρέος μεγάλωσε κατά 21,6 δισεκατομμύρια ευρώ

Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας μεγάλωσε κατά 21,6 δισεκατομμύρια ευρώ τον Φεβρουάριο και ξεπέρασε τα 2,77 τρισεκατομμύρια ευρώ.

Η Corriere della Sera γράφει ότι το δημόσιο χρέος τρέχει χωρίς φρένα. Το 2022 η παραγωγή και η παροχή υπηρεσιών ήταν στο ύψος 1,909 τρις. ευρώ με τις τρέχουσες τιμές. Έτσι το χρέους της χώρας έφτασε το 145% του ΑΕΠ, το οποίο ασκεί πίεση στην προοπτική οικονομικής ανάπτυξης της Ιταλίας, σημειώνει η ιταλική εφημερίδα.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Καταναλωτών Ιταλίας Μασσιμιλιάνο Ντόνα, σχολιάζοντας την υπάρχουσα κατάσταση, δήλωσε ότι είναι συμφορά για την χώρα, η νέα νομισματική πολιτική της ΕΚΤ και η διαρκής αύξηση των επιτοκίων του δημοσίου χρέους γίνεται όλο και μεγαλύτερο πρόβλημα.

Όλο και πιο μεγάλα ποσά από τα αποθέματα θα πηγαίνουν για την αποπληρωμή των αυξανόμενων τόκων προς όφελος εκείνων που μπορούν να αγοράσουν τα κρατικά ομόλογα και εις βάρος εκείνων που δεν είναι σε θέση να πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος και αερίου, πράγμα που οδηγεί στο μεγάλωμα των ανισοτήτων, τόνισε ο κ. Ντόνα.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Καταναλωτών Ιταλίας είπε ότι αν διαιρεθεί το τρέχων δημόσιο χρέος, ο κάθε Ιταλός θα χρωστάει 46.960 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ