Καλάθι του Νοικοκυριού: Τι αναμένεται για Σαρακοστή, Πάσχα και παιδιά

Καλάθι του Νοικοκυριού: Τι αναμένεται για Σαρακοστή, Πάσχα και παιδιά

Ενόψει του Πάσχα τρία νέα «καλάθια του νοικοκυριού» αναμένεται να μπουν στη ζωή μας με πρώτο αυτό της Σαρακοστής.

Τρία νέα «καλάθια του νοικοκυριού» αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές χρονικό διάστημα, ενόψει του Πάσχα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχεδιάζει ένα καλάθι με νηστίσιμα είδη λόγω Σαρακοστής, στη συνέχεια θα υπάρξει ένα καλάθι με τα είδη που αφορούν στο πασχαλινό τραπέζι ενώ σχεδιάζεται να υπάρξει και ένα καλάθι για τα παιδιά, όπως συνέβη και στις εορτές των Χριστουγέννων.

Market Pass: Mέσα στο επόμενο 10ήμερο ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις - Ποιοι μένουν εκτός

Το σαρακοστιανό καλάθι αναμένεται να είναι έτοιμο τις τελευταίες μέρες του Φεβρουαρίου, δηλαδή, λίγες μέρες πριν την Καθαρή Δευτέρα ενώ όσο πλησιάζουμε προς την Μεγάλη Εβδομάδα θα ενταχθούν σε αυτό και προϊόντα που αφορούν στο εορταστικό τραπέζι και θα εξελιχθεί σε καλάθι του Πάσχα.

Στο μεταξύ, όπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η πρωτοβουλία για το καλάθι του νοικοκυριού, θα πάρει παράταση μέχρι και τον Ιούνιο προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές. Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο είχε υπολογιστεί αρχικά να διαρκέσει έως και τον Μάρτιο. Οπότε, το αμέσως προσεχές διάστημα, αναμένεται η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για να επιτραπεί η παράταση του μέτρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ