Λεχουρίτης (ΙΝΚΑ): Να σταματήσει το σόου με το «καλάθι του νοικοκυριού» - Οι τιμές είναι ίδιες

Λεχουρίτης (ΙΝΚΑ): Να σταματήσει το σόου με το «καλάθι του νοικοκυριού» - Οι τιμές είναι ίδιες

Για «επικοινωνιακό σόου» της κυβέρνησης έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Γιώργος Λεχουρίτης, σχολιάζοντας το «καλάθι του νοικοκυριού».

Την αντίθεση του για το «καλάθι του νοικοκυριού» -που τέθηκε σε εφαρμογή από σήμερα (2/11/2022)- εξέφρασε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, Γιώργος Λεχουρίτης, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακό σόου» της κυβέρνησης και επισημαίνοντας ότι οι τιμές είναι ίδιες.

«Να σταματήσει η κυβέρνηση το επικοινωνιακό σόου και να μη σκοτώνεται ο κύριος Παπαθανάσης και το υπουργείο ολόκληρο να πείσουν τον κόσμο ότι το καλάθι του νοικοκυριού είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Εμείς είχαμε πει από την αρχή ότι είμαστε αντίθετοι ως προς το καλάθι του νοικοκυριού», τόνισε ο κ. Λεχουρίτης.

Παράλληλα, εξηγώντας τους λόγους της αντίθεσης του ΙΝΚΑ στην πρωτοβουλία του Υπουργείου Ανάπτυξης, ο κ. Λεχουρίτης, ανέφερε «είχαμε πει ότι θα μπουν μέσα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, είχαμε πει ότι αυτά τα προϊόντα τα οποία θα αναρτώνται από τα ίδια τα σουπερμάρκετ και δεν θα αναρτώνται από μία υπηρεσία που θα λέει τι θα μπει, σε όλα αυτά λοιπόν βγήκαμε αληθινοί».

Ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ, σημείωσε ότι θα έπρεπε η κυβέρνηση να ψάξει την «ρίζα του κακού για την ακρίβεια» από το χωράφι στο ράφι και όχι κατευθείαν στο ράφι. «Αυτό είναι το μεγάλο λάθος της κυβέρνησης. Δεν μπορεί λοιπόν ένα προϊόν να ξεκινάει δέκα λεπτά από το χωράφι και να καταλήγει στο ράφι το ένα ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι τιμές είναι ίδιες»

Μάλιστα σύμφωνα με τον ίδιο, οι τιμές είναι ίδιες με αυτές που ήταν και πριν. «Δεν έχει αλλάξει κάτι. Σε ορισμένα προϊόντα έχει αλλάξει η τιμή προς τα κάτω, αλλά στα περισσότερα προϊόντα, δηλαδή στα μακαρόνια 62-65 λεπτά ήταν πριν, 65 είναι και τώρα. Το ρύζι μπορεί να ήταν ένα 1,30, το ίδιο είναι και τώρα, δεν έχει αλλάξει κάτι» ανέφερε ο κ. Λεχουρίτης, ωστόσο σημείωσε ότι ακόμα είναι νωρίς γι συμπεράσματα. «Πρέπει να βγούμε και εμείς στο παζάρι για να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει στα σουπερμάρκετ» προσέθεσε.

Μιλώντας για τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, ο κ. Λεχουρίτης επισήμανε ότι και πριν ήταν κατά 50% φθηνότερα από τα επώνυμα προϊόντα. «Δεν χρειαζόταν καλάθι του νοικοκυριού, για να μειωθεί η τιμή. Εμείς λέμε να γίνει ο έλεγχος στην πηγή. Δηλαδή να ελεγχθεί πόσο ξεκινά η πατάτα στο χωράφι; Πόσο ξεκινά η ντομάτα, πόσο ξεκινάει το ρύζι, Πόσο ξεκινάει το καλαμπόκι, πόσο ξεκινάει το λάδι, πόσο ξεκινάει το αχλάδι, τα φρούτα και ούτω καθεξής από το χωράφι και πόσο καταλήγουν στο ράφι» υπογράμμισε ο κ. Λεχουρίτης.

Πηγή: Reporter.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ