Τι ισχύει για την επιδότηση καυσίμων για τις οικογένειες με δύο αυτοκίνητα – Όροι και προϋποθέσεις

Τι ισχύει για την επιδότηση καυσίμων για τις οικογένειες με δύο αυτοκίνητα – Όροι και προϋποθέσεις

Διευκρινίσεις για την επιδότηση στα καύσιμα έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Όπως είπε, εάν σε μια οικογένεια υπάρχουν δύο αυτοκίνητα και το εισόδημα της είναι μέχρι 30.000 ευρώ, τότε η επιδότηση θα δοθεί και για τα δύο αρκεί να είναι σε διαφορετικά ονόματα. ” Η επιδότηση αυτή καλύπτει όλα τα καύσιμα στα πρατήρια δηλαδή και το φυσικό αέριο και το υγραέριο “, συμπλήρωσε.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ


Επιδότηση στα καύσιμα: Τι θα γίνει τους επόμενους μήνες

Στην συνέχεια ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να δοθεί και άλλη επιδότηση για τα καύσιμα μετά το ερχόμενο τρίμηνο (Απριλίου, Μάϊου, Ιουνίου). ” Θα συνεχίσουμε να βοηθάμε” απάντησε και υπενθύμισε την χθεσινή του τοποθέτηση. ” Χθες στην τοποθέτηση μου είπα ότι κρατάμε καύσιμα, εφόδια και για το μέλλον γιατί υπάρχει τρομερή αβεβαιότητα. Δεν ξέρουμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση το επόμενο χρονικό διάστημα. Ακολουθούμε μια στρατηγική η οποία είναι να βοηθάμε όσο μπορούμε περισσότερα νοικοκυριά και επιχειρήσεις στο πλαίσιο του εφικτού και να έχουμε πολεμο-εφόδια και να βοηθήσουμε στο μέλλον ανάλογα με τις εξελίξεις “, συμπλήρωσε.

Στην ερώτηση εάν είναι αρκετά αυτά τα μέτρα για την κοινωνία απάντησε: “Αρκετά δεν είναι με την έννοια που τα θέλει η κοινωνία “. “Eίναι αυτά που μπορούμε να δώσουμε. Όταν προσπαθεί να απαντήσει κανείς στην λέξη αρκετά ….. έχουμε πλήρη εικόνα της καθημερινότητας του πολίτη, του σούπερ μάρκετ , του βενζινάδικου, της καθημερινότητας του, έχει πει με πολλή ειλικρίνεια ο Πρωθυπουργός, το οικονομικό επιτελείο ότι κανένα κράτος- μέλος δεν μπορεί να καλύψει το σύνολο αυτό της επιπλέον επιβάρυνσης των τελευταίων μηνών. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με βάση τον δημοσιονομικό χώρο και κυρίως με ένα κοινωνικό πρόσημο για τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά “.

Τέλος ανέφερε ότι “στην φορολογική Αρχή έχουν δηλωθεί 4,8 εκατ. αυτοκίνητα σε 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Κάποιοι έχουν 2 ή περισσότερα αυτοκίνητα. Με το όριο των 30 χιλιάδων ευρώ που βάλαμε επιδοτούνται 3 εκατ. ιδιοκτήτες δηλαδή το 86% των ιδιοκτητών. Έχουμε συνεπώς μια αρκετά γενναία περίμετρο”.

Δείτε παρακάτω το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ

Πηγή: enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ