Αύριο οι αποφάσεις για σταδιακή επαναλειτουργία της οικονομίας - Ποια επαγγέλματα θα προηγηθούν

Η κόπωση των πολιτών και η de facto ακύρωση των περιοριστικών μέτρων "υποχρεώνει" τους ειδικούς να λάβουν αποφάσεις εκτόνωσης

Αύριο οι αποφάσεις για σταδιακή επαναλειτουργία της οικονομίας - Ποια επαγγέλματα θα προηγηθούν

Με την κίνηση στους δρόμους των περιοχών που έχουν χαρακτηριστεί ως βαθιά κόκκινες να παραμένει αμείωτη, τόσο η κυβέρνηση όσο και οι λοιμωξιολόγοι αντιλαμβάνονται ότι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί δεν λειτουργούν. Έτσι, στην αυριανή συνεδρίαση των ειδικών αναμένεται να προταθεί ένα σχέδιο "εκτόνωσης" της κατάστασης με σταδιακό άνοιγμα συγκεκριμένων επαγγελματικών λειτουργιών. Πιθανό το click away από τις 22 Μαρτίου για το λιανεμπόριο, πιθανή η λειτουργία των κομμωτηρίων από την ίδια ημέρα ενώ η λειτουργία του λιανεμπορίου με "αγορές εντός" προγραμματίζεται για τις 29 Μαρτίου. Για τα μέσα Απριλίου προγραμματίζεται η επανέναρξη της εστίασης ενώ από τις αρχές Απριλίου σχεδιάζεται και η επενάρξη των δια ζώσης μαθημάτων στα σχολεία. 

Τη σταδιακή επανέναρξη κάποιων δραστηριοτήτων λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τους υγειονομικούς παράγοντες αλλά και την κόπωση των πολιτών εξετάζει η κυβέρνηση.

Ειδικότερα, αύριο θα συνεδριάσει η υγειονομική επιτροπή για να εκτιμήσει την επιδημιολογική κατάσταση στο σύνολο της χώρας.

Η επιτροπή θα κάνει αξιολόγηση των μέτρων και θα εξετάσει σε ποια χρειάζονται αλλαγές. Επίσης, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες των πολιτών και ιδίως την κόπωσή τους ύστερα από ένα έτος μάχης με την πανδημία, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, θα εξετάσει τον ορισμό ενός γενικού χρονικού ορίζοντα σταδιακής επανέναρξης κάποιων δραστηριοτήτων. λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τους υγειονομικούς παράγοντες και την επίδραση κάθε δραστηριότητας στη μετάδοση του ιού, όπως προκύπτει από τα στοιχεία.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζουν οι ίδιες πηγές, η επιτυχής αντιμετώπιση της πανδημίας και η επιτάχυνση των εμβολιασμών θα οδηγήσουν στην οικοδόμηση του πρώτου μεγάλου τείχους ανοσίας που θα οδηγήσει σταδιακά στην άρση των περιορισμών και στην επάνοδο σε μία νέα κανονικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ