Ποιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δημοσίου θα είναι εκτός λειτουργίας 6-7 Μαρτίου

Ποιες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Δημοσίου θα είναι εκτός λειτουργίας 6-7 Μαρτίου

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενημερώνει ότι κατά το χρονικό διάστημα από Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 και ώρα 21:00 έως και Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 και ώρα 12:00 (μεσημέρι) δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες...

Τη μετάβασή της σε νέες υποδομές που θα προσφέρουν αξιόπιστο και αποδοτικότερο περιβάλλον λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τη δημόσια διοίκηση περνά η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης που περνά σε εργασίες αναβάθμισης.

Η αναβάθμιση είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί κατά τις βραδινές ώρες του Σαββάτου 6 Μαρτίου 2021, ώστε να είναι όσο γίνεται μικρότερη η επίδραση από τη μη διαθεσιμότητά τους. Κατόπιν τούτου, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ενημερώνει ότι κατά το χρονικό διάστημα από Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 και ώρα 21:00 έως και Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 και ώρα 12:00 (μεσημέρι) δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η Γενική Γραμματεία μέσω των υποδομών της. Ειδικότερα, δεν θα είναι διαθέσιμες:

- Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ, εμβολιασμός COVID-19 κ.ά.)

- Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης.

- Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως Taxisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ