Φθηνότερη από σήμερα η συνδρομητική τηλεόραση - Πόσα θα γλιτώσουμε

Πάγος στο "χαράτσι" του 10% μέχρι και τον Σεπτέμβριο του 2021 - Έως και 35-40 ευρώ το ετήσιο όφελος

Φθηνότερη από σήμερα η συνδρομητική τηλεόραση - Πόσα θα γλιτώσουμε

Μάζευε και ας είναι και... δίευρα. Από σήμερα και για τουλάχιστον έναν χρόνο, "παγώνει" το τέλος της συνδρομητικής τηλεόρασης που "φούσκωνε" τον λογαριασμό κατά 10%. Στην πράξη, η αναστολή του φόρου η οποία έχει ήδη νομοθετηθεί για την περίοδο μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου του 2021, σημαίνει μείωση του μηνιαίου λογαριασμού κατά περίπου 2-3 ευρώ καθώς οι βασικοί "παίκτες" της αγοράς, χρεώνουν τη βασική τους υπηρεσία με περίπου 25-30 ευρώ τον μήνα.

Οι εταιρείες που διαχειρίζονται τις συνδρομητικές τηλεοράσεις της χώρας, ενημερώνουν με σχετικές επιστολές τους εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες τους ότι από σήμερα θα δουν μείωση στον λογαριασμό τους. Ο λόγος; Αναστέλλεται από σήμερα –και για έναν χρόνο- το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης το οποίο βαραίνει με ποσοστό 10% επί του συνολικού μηνιαίου λογαριασμού (προ του φόρου προστιθέμενης αξίας) το τελικό ποσό.

Η αλλαγή έρχεται σε συνέχεια του νόμου 4728/2020. Η αναστολή της επιβολής τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης θα ισχύσει έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2021 και η 10% μείωση θα μετακυληθεί στο σύνολό της στους λογαριασμούς των συνδρομητών (μηνιαίους ή διμηνιαίους ανάλογα με την εταιρεία) που θα εκδοθούν από την 1η Οκτωβρίου και μετά. Το όφελος –δεδομένου ότι οι συνδρομές κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 25-30 ευρώ, θα ανέρχεται στα 2,5-3 ευρώ τον μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ