Βρείτε το φθηνότερο ρεύμα μετά τις αλλαγές των τιμολογίων της ΔΕΗ

Γιατί τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ θα «διώξουν» τους καλούς της πελάτες

Βρείτε το φθηνότερο ρεύμα μετά τις αλλαγές των τιμολογίων της ΔΕΗ

Το επόμενο βήμα μετά την ανακοίνωση των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ που ενεργοποιούνται από την 1/09 είναι αφενός να καταγραφούν οι επόμενες κινήσεις των ανταγωνιστών της και αφετέρου να καταγραφεί η αντίδραση των καταναλωτών. Ακόμη και αν και οι υπόλοιποι πάροχοι προχωρήσουν σε ανατιμήσεις –λόγω της κατάργησης των δημοπρασιών NOME- η απόσταση πλέον που θα χωρίζει τους δικούς τους τιμοκαταλόγους από τους αντίστοιχους της ΔΕΗ θα είναι πολύ μεγάλο και το κίνητρο «μετακόμισης» πολύ ισχυρό. Πόσο ισχυρό; Μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας με το εργαλείο του fpress.gr. Για μια μέση κατανάλωση (π.χ 1800 Kwh συν χρήση του νυχτερινού) η διαφορά μπορεί να ξεπεράσει πλέον τα 240 ευρώ τον χρόνο. 

 

Προς το παρόν οι ανταγωνιστές της ΔΕΗ δεν έχουν ανακοινώσει αν θα προσαρμόσουν σε αναπροσαρμογές των δικών τους τιμοκαταλόγων. Προς το παρόν όμως, η τιμή της κιλοβατώρας της ΔΕΗ έχει φτάσει να είναι σχεδόν διπλάσια από την αντίστοιχη των ιδιωτών. Μεγάλες εταιρείες του κλάδου όπως ο Ήρωνας, η Elpedison, η Protergia κλπ έχουν ενιαία τιμή κιλοβατώρας στα 0,064-0,066 ευρώ όταν η ΔΕΗ θα φτάσει από τον Σεπτέμβριο να χρεώνει και πάνω από 0,11 ευρώ. Φυσικά, οι «ιδιώτες» χρεώνουν περισσότερο πάγιο. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό για να καλύψει τη διαφορά ειδικά στους καλούς πελάτες που καταναλώνουν περισσότερες από 2000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Όσον αφορά στη μείωση της χρέωσης του ΕΤΜΕΑΡ, αυτή δεν μπορεί να ισχύσει μόνο για τη ΔΕΗ, αλλά θα εφαρμοστεί για όλους τους πελάτες ηλεκτρικής ενέργειας. Το ίδιο ισχύει και για τον ΦΠΑ. Έτσι, προς το παρόν, όσοι έχουν μεταφέρει το ρολόι τους σε ανταγωνιστή της ΔΕΗ καρπώνονται μόνο τις ελαφρύνσεις ενώ όσοι παραμένουν στη ΔΕΗ φορτώνονται και την αύξηση της τιμής της κιλοβατώρας αλλά και την μείωση της έκπτωσης συνέπειας.

Δείτε πώς διαμορφώνεται τώρα η κατάσταση στην αγορά συγκρίνοντας τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ με αυτά που ισχύουν σήμερα σε τέσσερις εναλλακτικούς παρόχους κάνοντας κλικ εδω