Ποια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας είναι η φθηνότερη;

Βρείτε μόνοι σας την ποιο συμφέρουσα προσφορά με βάση τα δικά σας δεδομένα κατανάλωσης

Ποια εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας είναι η φθηνότερη;

Στο ερώτημα "ποιο τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας με συμφέρει" απαντά το νέο εργαλείο του fpress.gr. Αναμφίβολα, το ερώτημα είναι δύσκολο καθώς πρέπει να ληφθούν υπόψη οι λεπτομέρειες της τιμολογιακής πολιτικής της κάθε εταιρείας αλλά και οι ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε νοικοκυριού. Ωστόσο, γνωρίζοντας κάποιος την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ανά τετράμηνο αλλά και την ευχέρειά του να πληρώνει τον λογαριασμό εμπρόθεσμα, μπορεί να προσεγγίσει με ευκολία τη σωστή απάντηση. 

Το εργαλείο του fpress.gr δημιουργήθηκε αποκλειστικά για λόγους ενημέρωσης του κοινού. Δεν μπαίνουμε σε θέματα ανταγωνισμού και ο μόνος στόχος είναι η σωστή ενημέρωση. Άλλωστε, όποιος πειραματιστεί με το εργαλείο, θα διαπιστώσει ότι άλλη εταιρεία είναι φθηνότερη για κάποιον που είναι συνεπής στις πληρωμές του και άλλη για κάποιον που δεν είναι. Επίσης, άλλη εταιρεία είναι οικονομικότερη για κάποιον που κάνει μεγάλες καταναλώσεις και άλλη αποδεικνύεται ποιο οικονομική για κάποιον που με λιγότερες κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.

Για την καλύτερη αποτύπωση της πραγματικότητας, το fpress.gr συνυπολογίζει όχι μόνο τις "ανταγωνιστικές χρεώσεις" -δηλαδή το αντίτιμο που εισπράττουν οι εταιρείες με βάση την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθούν- αλλά και τις "ρυθμιζόμενες χρεώσεις" τις οποίες πληρώνουν όλοι και πάντα, ανεξάρτητα από το αν θα μείνουμε στη ΔΕΗ ή αν θα αλλάξουμε πάροχο. Επίσης, έχουν ενσωματωθεί και οι φόροι (ΦΠΑ, ειδικός φόρος κατανάλωσης), οι οποίοι επίσης εξαρτώνται από την κατανάλωση. Δεδομένου μάλιστα ότι από τις 20 Μαίου ο ΦΠΑ στην ηλεκτρική ενέργεια περιορίζεται από το 13% που είναι σήμερα, στο 6%, έγινε η αντίστοιχη προσαρμογή για τα τιμολόγια όλων των εταιρειών που εμφανίζονται.

Σε αυτό το crash test, το fpress.gr επέλεξε να συμπεριλάβει τη ΔΕΗ αλλά και ακόμη τέσσερις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη συγκεκριμένη αγορά. Έχει ενσωματωθεί ένα "πακέτο" για κάθε εταιρεία. Στόχος είναι, η έρευνα να εμπλουτίζεται συνεχώς. Άλλωστε η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι δυναμική και οι συνθήκες μπορεί να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η πρόσφατη μείωση της έκπτωσης για τους συνεπείς πελάτες στην οποία προχώρησε η ΔΕΗ.

Εκτός από τη σύγκριση του τελικού κόστους, οι χρήστες του εργαλείου μπορούν να ενημερωθούν και για το τελευταίο κόστος που προστίθεται στον λογαριασμό μέσα από τη σχετική σελίδα. Οι υπολογισμοί έγιναν με βάση την τιμολογιακή πολιτική των τεσσάρων εταιρειών κατά την 13η Μαίου και δεν ελήφθησαν υπόψη προωθητικές ενέργειες με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ