Στροφή στις μεγάλες οικιακές συσκευές για τους Έλληνες καταναλωτές

Στροφή στις μεγάλες οικιακές συσκευές για τους Έλληνες καταναλωτές

Αύξηση 9% σημείωσαν στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς οι πωλήσεις μεγάλων οικιακών συσκευών με τη συγκεκριμένη κατηγορία να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια μεταξύ των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών προϊόντων.

Σύμφωνα με την GfK οι πωλήσεις των μεγάλων οικιακών συσκευών έφτασαν σε αξία τα 234 εκατ. ευρώ στο πρώτο μισό του 2019, καθώς φαίνεται ότι οι Έλληνες καταναλωτές αντικατέστησαν σε σημαντικό ποσοστό συσκευές όπως ψυγεία, πλυντήρια και ηλεκτρικές κουζίνες.

Δεύτερη κατηγορία σε αύξηση είναι αυτή των μικροσυσκευών οικιακής χρήσης όπου οι πωλήσεις ανέβηκαν κατά 6,3% και έφτασαν τα 75 εκατ. ευρώ, ενώ στα προϊόντα πληροφορικής ο τζίρος έφτασε τα 209 εκατ. ευρώ και αυξήθηκε κατά 2,9% σε σύγκριση με το πρώτο μισό του 2018. Παρόμοια ήταν η αύξηση και για τα φωτογραφικά είδη όπου ο τζίρος έφτασε τα 12 εκατ. και ενισχύθηκε κατά 2,8% ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατά 7% σημείωσαν τα ηλεκτρονικά καταναλωτικά αγαθά..

Συνολικά για την ελληνική αγορά στο πρώτο εξάμηνο ο τζίρος από τις πωλήσεις ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, καθώς και ειδών εξοπλισμού γραφείου, εφτασε τα 980 εκατ. ευρώ και αυξήθηκε κατά 1,5% σε σύγκριση με το πρώτο εξάμηνο του προηγούμενου έτους. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,7% και έφτασσαν τα 52,5 δισ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ