Σε ποιους νομούς μπαίνει πλαφόν στην βενζίνη

Τι προβλέπει η εισήγηση που έκανε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης

Σε ποιους νομούς μπαίνει πλαφόν στην βενζίνη

Την άμεση επιβολή πλαφόν στην τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης σε 17 νομούς της χώρας προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας στα υπουργεία Οικονομίας – Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Η ΡΑΕ στήνει μηχανισμό παρακολούθησης κι ενεργοποίησης Ανώτατων Τιμών Καταναλωτή με ισχύ του μέτρου έως και τις 30 Σεπτεμβρίου πάλι στην απλή αμόλυβδη σε όλη την Ελλάδα.

Η ΡΑΕ, όπως αναφέρουν πληροφορίες, κρίνει ακραίες τις συνθήκες στην αγορά όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί και ιδίως εν μέσω της τουριστικής περιόδου, όπου η κερδοσκοπία οργιάζει και οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης έχουν εκτοξευτεί ακόμη και στα 2 ευρώ στο λίτρο.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή προτείνει τη δημιουργία ενός μηχανισμού ο οποίος επί της ουσίας θα καθορίζει ανά νομό εύλογη τιμή πώλησης της βενζίνης. Όταν το 70% των βενζινάδικων ξεπερνά το συγκεκριμένο ύψος, τότε θα ενεργοποιείται το πλαφόν.

Οι πρατηριούχοι της κάθε περιοχής δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν την προαναφερόμενη τιμή, η οποία θα λειτουργεί ως ανώτατη για τη λιανική πώληση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο «κόκκινο» έχουν βρεθεί 17 νομοί. Οι 17 νομοί είναι Γρεβενών, Ευρυτανίας, Κεφαλλονιάς, Φωκίδας, Ρεθύμνου, Κέρκυρας, Λευκάδας, Κιλκίς, Ζακύνθου, Θεσπρωτίας, Σάμου, Κυκλάδων, Χίου, Δωδεκανήσου, Αρκαδίας, Ροδόπης και Καστοριάς.

ΗΑρχή καλεί τα συναρμόδια υπουργεία να ελέγξουν με τον ίδιο τρόπο και την εξέλιξη των τιμών στο ντίζελ και το υγραέριο κίνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ