Φοιτητικό επίδομα: Πώς θα πάρετε 1.000 ευρώ

Ανοίγει ξανά η πλατφόρμα

Φοιτητικό επίδομα: Πώς θα πάρετε 1.000 ευρώ


Ανοίγει την Παρασκευή η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος.

Η πρόσβαση στην εφαρμογή του στεγαστικού επιδόματος γίνεται με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet. Πριν προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει πρώτα να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2017. Σε αντίθετη περίπτωση, η αίτησή τους θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Η πύλη θα παραμείνει ανοικτή για πέντε ημέρες, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιουλίου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν την αίτηση ή να οριστικοποιήσουν την υποβολή αίτησης για τη χορήγηση του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ, ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται στον σύνδεσμο https://stegastiko.minedu.gov.gr από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής.

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και του οποίου εμφανίζεται ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ’ εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή n οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή είναι πάνω από 25 ετών ή είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ