Ηλεκτρονικό εισιτήριο και με 1,4 ευρώ - Επιστολή του ΟΑΣΑ στον ανάδοχο

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και με 1,4 ευρώ - Επιστολή του ΟΑΣΑ στον ανάδοχο

Ο ΟΑΣΑ επεξεργάζεται κίνητρα, ώστε ο επιβάτης να μην πετά το ηλεκτρονικό εισιτήριο (πρόκειται για το ATH.ENATicket), αλλά να το επαναφορτίζει, όπως πχ στις δέκα επαναφορτίσεις, η ενδέκατη να είναι δωρεάν.

Το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα διατίθεται και με 1,4 ευρώ στις αρχές Νοεμβρίου. Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γιάννης Σκουμπούρης απέστειλε επιστολή στον ανάδοχο του «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου», στην οποία αιτείται την ενεργοποίηση της δυνατότητας διάθεσης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου έναντι 1,4 ευρώ, δηλαδή με το αντίτιμο του σημερινού χάρτινου ενιαίου εισιτηρίου.

Μάλιστα, ο ΟΑΣΑ επεξεργάζεται κίνητρα, ώστε ο επιβάτης να μην πετά το ηλεκτρονικό εισιτήριο (πρόκειται για το ATH.ENATicket), αλλά να το επαναφορτίζει, όπως πχ στις δέκα επαναφορτίσεις, η ενδέκατη να είναι δωρεάν.

Μέχρι σήμερα, το ηλεκτρονικό εισιτήριο δεν διατίθεται μεμονωμένα, δηλαδή με το αντίτιμο των 1,4 ευρώ, καθώς ο επιβάτης χρειάζεται να καταβάλλει, την πρώτη φορά, είτε 4,5 ευρώ που είναι το ημερήσιο εισιτήριο, είτε 7 ευρώ που αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές.

Ωστόσο, το μεμονωμένο εισιτήριο των 1,4 ευρώ διατίθεται ήδη, τόσο στην προσωποποιημένη ηλεκτρονική κάρτα, όσο και στην απρόσωπη ηλεκτρονική κάρτα (η απρόσωπη κάρτα, την πρώτη φορά, διατίθεται – κι αυτή – με 7 ευρώ που αντιστοιχεί σε 5 διαδρομές).

Η σημαντική διαφορά του νέου συστήματος είναι ότι, τόσο το ηλεκτρονικό εισιτήριο (ATH.ENA Ticket), όσο και η ηλεκτρονική κάρτα (ATH.ENA Card) μπορούν να επαναφορτιστούν, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο επιβάτης μπορεί να μην τα πετά, αλλά να τα επαναχρησιμοποιεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδέχεται να δοθεί και παράταση έως τις 10 Νοεμβρίου για τους κατόχους καρτών Οκτωβρίου, ώστε να εκδώσουν την προσωποποιημένη κάρτα τους (η ίδια προθεσμία ισχύει και για τη διαδικασία του φακέλου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ